2e kwart: 46-49
3e kwart: 67-60
4e kwart: 83-78
toeschouwers: 4000
scheidsrechters: Zwiep, Sinterniklaas, Den Hartog Twee incomplete teams nemen deel aan een wedstrijd om de Nederlandse Beker. Landstede Hammers moet het doen zonder Alexander Sa terwijl MPC Capitals Young en McDade ontberen. De 4000 toegestroomde toeschouwers zien een zeer leuke pot basketball. Zeer attractief en er wordt opvallend goed gescoord. De teams doen geen enkel moment voor elkaar onder. Volgens coach Ton Boot heeft zijn team onterecht gewonnen. Ondanks deze ‘onterechte’ overwinning gaat MPC Capitals wel met de prijs aan de haal en dat is dan de klasse van een echte topploeg. De uiteindelijke winnaar van de beker gaat met 25-23 beginnen aan de eerste korte rust. Vervolgens gaat Landstede Hammers onder leiding van Scott Ungerer MPC Capitals voorbij. Mede door vele driepunters gaan de Zwollenaren met drie punten verschil rusten. 46-49 Drie punten verschil krimpt naar twee halverwege het derde kwart. Landstede Hammers is nog steeds wel de bovenliggende partij en heeft nog steeds uitzicht op de prijs. Zeker nadat Dorsey dus tweemaal zijn schotkunsten heeft vertoond. Spijtig is dat Landstede Hammers vervolgens in een paar minuten tijd het knullig verspelen. Chris McGuthrie neemt de laatste schoten en zo gaat men op naar het vierde kwart met de stand 67-60. Na twee minuten in het laatste kwart verdwijnt Tom Timmermans naar de bank. Even later zal Stevenson hetzelfde doen en Kees Akerboom junior is al veroordeeld tot de bank. Hij heeft last van zijn enkel. Ton Boot heeft nu een hele smalle selectie en er staan meerdere spelers op drie persoonlijke fouten. Tegen al zijn principes in past Boot de zone-verdediging toe tegen Landstede Hammers. Voor afvang van de laatste minuut komt het team van Herman van de Belt terug tot 74-72 en gaat een spannende minuut beginnen. Iedereen gaat er vanuit dat de driepunter van Kriisa de wedstrijd op slot gaat maar helaas Stevenson volgt zijn voorbeeld. Tussentijdse scores maken het gaatje iets groter en het gat wordt uiteindelijk vijf punten na de driepunter van Ungerer. Coach Herman van de Belt laat verstek gaan voor de persconferentie en dit getuigt van weinig respect naar de bond, MPC Capitals en de pers toe. Ton Boot is blij met de beker zeker omdat hij verdient dat de club hem onverdiend heeft gewonnen. Daarnaast vind hij het leuk dat zijn collega’s hem tot coach van het jaar hebben benoemd maar hecht er verder geen waarde aan.