Capitals veegt Weert de zaal uit

De bekercompetitie is erg belangrijk voor Hanzevast Capitals. Het winnen van dit toernooi levert een plekje op in een Europees toernooi. Voor de Groningse club staat meedoen in Europa weer op de planning voor 2008 en de beker is een makkelijke manier om daar te komen. Het is ook een van de gespreksonderwerpen tussen de nieuwe coach en de club. De vorige ontmoeting in Martiniplaza tussen Groningen en Weert was een krappe overwinning voor de Groningers. De coach van Weert was toen nog woest over het arbitrale trio en mede daardoor zou Weert met een puntje hebben verloren. Vanavond is alles helemaal anders. Zoals van Van Kempen aangeeft hoeft Weert niet zo en moet Groningen winnen. De twee recente verliespartijen van Groningen spelen hierbij ook een rol. Zonder de geblesseerde Chaz McCrommon maakt Weert het in de eerste helft HanzeVast Capitals moeilijk. Helaas speelt Upstairs Weert wel slordig en kan het daardoor nooit een voorsprong pakken. In totaal negentien turnovers voor Weert. Te veel en zo blijft de ploeg van Ton Boot op voorsprong staan. Van 12-11 na het eerste kwart is het 33-30 bij de rust. Belangrijke spelers in die eerste helft zijn vooral Burton en Woods. De laatste een ex-Weert speler scoort niet veel meer bij HanzeVast Capitals maar neemt een steeds prominentere rol in binnen het team. Hij pakt veel rebounds en andere belangrijke ballen. Chris Woods neemt een beetje de plek in van de vertrokken Gatis Melderis. De twee laatste kwarten laten een volledig andere wedstrijd zien. Weert lijkt er geen zin meer in te hebben en in een rush loopt HanzeVast Capitals weg. De rush ingezet door zeven puntjes van Oppland. Hij was in de eerste twintig minuten onzichtbaar. De rest van het team zet het door van 33-30 gaat het naar 46-38 vijf minuten later. Groningen pakt op 2:37 van het einde van het derde kwart zelfs een voorsprong van tien puntjes. De toeschouwers mogen zelfs genieten van een dunk uitgevoerd door Raoul Heinen. Olivier van Kempen vindt dat zijn team geen bezieling toonde na de rust en dat ze verdedigend afgebluft zijn door Groningen. De eerste helft was in zjin visie goed. Ton Boot vindt de eerste helft ook de beste ondanks dat het spel slecht is. “We spelen slecht maar we behouden de rust en wachten op het goede moment. Dat is de essentie van het winnen”. De laatste tien minuten zijn eigenlijk voor de statistieken. Capitals houdt Weert tien minuten van het scoren af en maakt zelf een 22-0 run. De voorsprong wordt enorm en de wedstrijd is ruim van tevoren beslist. Raoul Heinen mag zijn puntentotaal verder opvoeren en samen met zijn steals wordt hij de terechte Man of the Match. De laatste minuten zijn voor de jongelingen bij Weert en zelfs bij Groningen mag Sjors Poels het veld op. Hij wordt door de supporters onthaald als de grootste held van het team. Het publiek is gaan staan en klapt het team naar het eind. Een bijna paradoxale situatie onstant want menig supporter gaat met een heerlijk gevoel de hal uit vanwege de zeer ruime overwinning maar overall blijft het toch een matige wedstrijd.