de eerste wedstrijden van Hanzevast Capitals

Het basketballseizoen is weer begonnen voor de MPC Capitals. Anderhalve week geleden is de eerste training geweest. Deze werd
weer druk bezocht en tijdens de David Cup is er de eerste wedstrijd. De openingswedstrijd tussen MPC Capitals en Landstede Hammers
uit Zwolle. Die eerste wedstrijd in Zwolle is altijd aftasten voor beide partijen. Legioen is geinteresseerd in hoe de nieuwe spelers zullen zijn.
Er zijn in het Groningse team vele nieuwe gezichten. Alleen Melderis en Poels zijn gebleven en oud-speler Gary Buchanan is terug gekeerd
bij Capitals. De vele mensen die de openingswedstrijd in de David Cup hebben aanschouwd zagen geen goede wedstrijd. De tegenstander Zwolle heeft
een groot deel van zijn kern weten te behouden. In de wedstrijd is dat ook te zien wat het team van Landstede speelt net ietsje beter
samen. Het is ook nog maar de eerste pot voor de spelers van Capitals dus het is nog maar het begin en aan de wedstrijd hoeft geen
waarde oordeel gehangen te worden. De wedstrijd tegen Landstede wordt met twee puntjes verloren. De ‘verliezers-finale’ tegen Woon!Aris wordt nog wel gewonnen. De winnaar
van de David Cup 2005 wordt in deze editie derde. De Matrixx Magixx winnen mede door een discutabele beslissing van de arbiters het toernooi. De derde oefenwedstrijd in het oefenprogramma van de Capitals is in Groningen tegen het Belgische Pepinster Verviers. Een leuke tegenstander
uit de Belgische nationale competitie en de voormalige broodsheer van Capitals-speler Raoul Heinen. Capitals begint erg goed aan de wedstrijd en loopt in het tweede kwart uit tot 37-22 maar bij de rust is het gat nog maar 10 puntjes. Het
goede spel in de eerste helft wordt snel minder en Pepinster loopt in. Ze komen nog terug tot 6 punten maar mede dankzij Hinson met 28 punten
komen ze nooit langszij. De wedstrijd eindigt op spectaculaire wijze met nog een seconde te gaan op de klok. Buchanan gooit de inworp hoog richting basket en de bal
wordt lekker binnen gedunkt. Een 96-84 overwinning voor de Capitals die zich nu weer kunnen gaan storten op de trainingen.
De volgende oefenwedstrijd is dinsdag 13 september tegen het Duitse Cuxhaven.