de stand is gelijk getrokken

De serie is begonnen met een verpletterende overwinning voor EiffelTowers. Voor MPC Capitals is het dus eigenlijk in wedstrijd 2 al alles of niets. De mannen van Ton Boot doen wat ze moeten doen en in een aantrekkelijk schouwspel wordt de stand in de serie gelijk getrokken. Even lijkt het zelfs een soort van herhaling van afgelopen zaterdag te worden als in het derde kwart de voorsprong van MPC Capitals oploopt tot 18 punten. Dat het zo goed zou gaan voor de MPC Capitals was na het eerste kwart nog niet te voorspellen. Weliswaar leiden de Groningers met 4 puntjes (18-14) maar EiffelTowers mist in het eerste kwart veel easy shots. Een achterstand van 10 punten was ook zeker mogelijk geweest als Eiffel beter zou afronden. Dat beter afronden gebeurde dus niet en vanachter de driepuntslijn lukte er niets bij de ploeg van Wiel. Zijn topschutter Kullamae schiet 0 uit 9 en dat is hem nog nooit overkomen in de twee jaar dat die in Nederland speelt. “We hebben ook een beetje van Gert nodig”, analyseert Wiel de wedstrijd. Ondanks dat Kullamae geen bom raakte is Wiel wel tevreden over de schoten die hij nam. “Zijn schoten waren goed, vrij en normaal maakt die ze”. In het tweede kwart gaat MPC Capitals er echt vandoor na een 7-0 run in anderhalve minuut. De boeken kunnen nog niet dicht maar het gat is wel geslagen. De mooie aanvallen uit het eerste kwart zijn verdwenen bij Eiffel en nu is MPC gewoon de betere ploeg en leidt met 42-27. Opvallend bij rust is dat Reed maar negen minuten heeft gespeeld in de eerste helft. De Amerikaan zit bijna het gehele tweede kwart op de bank. Zijn collega Suljanovic doet alles wat normaal gesproken Reed doet. De Joegoslaaf groeit uit tot man van de wedstrijd en vertelt na afloop dat hij nu echt in vorm begint te komen. Ramiz gelooft ook zeker dat ondanks de twee slechte wedstrijden van Reed dat die nog wat zal laten zien in deze serie. Rein van der Kamp is in het derde kwart heerlijk intens aan het spelen en inspireert zijn teamgenoten wat direct resulteert in turnovers voor MPC Capitals. Het gat van 18 punten slinkt in razendtempo naar nog maar 9 puntjes. (56-47) De spanning die eigenlijk een beetje uit de wedstrijd was na het eerste kwart komt in de laatste tien minuten terug. Weliswaar start MPC nog met een 6-0 run maar daarna begint een kleine inhaalrace van EiffelTowers. Het komt nog tot zeven punten achterstand maar verder laat het team van Boot het niet komen. Tijdens de persconferentie vertelt Boot dat Detrick niet speelt vanwege een volledig gebrek aan zelfvertrouwen.. Er is geen tijd meer om het te herstellen dus de kans dat hij zal spelen in de finale-serie is zeer klein. Ton Boot parafreert Van Basten met de opmerking:”hij heeft de pech dat ik nu coach ben”. Daarnaast hoopt de coach dat zaterdag een eenmalige kwestie was. Vandaag heeft zijn team EiffelTowers verplettert met de aanvallende rebounds. 9 om 23 is een enorm verschil en Wiel reageert laconiek op dit feit. “Wij kunnen die ballen ook pakken”. De sterspeler van EiffelTowers in een notendop, Ray Weathers, gaat zeer spoedig onder het mes en zal tijdens de finale-serie niet meer in actie komen. Komende donderdag wordt er verwacht door Randy Wiel dat Gert weer een balletje zal raken en dat er niet weer 23 aanvallende rebounds worden weggegeven aan de MPC Capitals.