Donar – Apollo Amsterdam

In een zeer goed gevuld Martiniplaza spelen Donar en Amsterdam hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Een seizoen wat voor Donar moeizaam begon maar wat zekers met een prijs afgesloten zou kunnen worden.

Voor beide ploegen is de positie op de ranglijst zeker. Amsterdam weet dat het Den Bosch zal ontmoeten in de play-offs en Donar weet het nog niet.

Deze laatste wedstrijd gaat nergens meer om. Dat de ploegen niet van hetzelfde niveau zijn wordt snel duidelijk. Donar pakt de leiding en Amsterdam zonder Aron Roye en Van Schaik kan geen enkel gevaar stichten. Moeiteloos rolt Donar zijn tegenstander op.

In de eerste helft loopt het verschil al snel op boven de tien punten. Na het eerste kwart is het 27-7. De kans dat Amsterdam weer terug komt zoals Leiden dat afgelopen week deed is zeer nihil.

Na kwart twee is de stand 51-18 en is het publiek ook nog eens vermaakt met een heerlijke dunk van Bekkering.

Na de rust doet Gian Slagter iets terug met twee driepunters. Een denderdunk van Fieler brengt dan het verschil weer over de dertig punten. De stand na drie kwarten is 76-40.

Skip Samson mag aanleggen voor 88-40 met nog zes minuten speeltijd. Fieler stapt met nog 50 seconden te gaan hinkelend van het veld., Het reguliere seizoen wordt uiteindelijk afgesloten met een 98-47 overwinning.

Na afloop is Braal heel duidelijk over Fieler, “dat is niks”. Oftewel die gaat gewoon spelen komende donderdag tegen Rotterdam. Voor de coach van Amsterdam was het een beetje anders. “Wij kwam hier om heel te blijven. We hebben met Max en Aron twee licht geblesseerden en die wil ik er donderdag graag weer bij hebben. “, aldus Faydherbe.

“De fun periode gaat nu beginnen. Hier werk je het hele seizoen natuurlijk voor. Een goede uitgangspositie voor de play-offs.”, volgens Braal.

Komende donderdag gaan de kwart finales van start en Donar zal thuis beginnen tegen Rotterdam Basketball.