Donar – Aris Leeuwarden

Na de verloren thuiswedstrijd tegen SPM Shoeters is dan toch het doek gevallen voor Ken Brown. De guard met NBA-ambitie zal na kerst de club verlaten. Het is te hopen voor Braal dat zijn vervanger net als Bubnic een betere aanwinst is.

De start van de game is voor Donar en pakt al snel een voorsprong van vijf punten. Verdedigend gaat het best aardig. In de aanval loopt het nog niet. Een enkele pass en dan de dribbel lijkt het patroon te zijn.

Aris Leeuwarden speelt iets meer met structuur maar vooral inside komen ze er niet door. Maar als Donar in het tweede kwart een beetje verslapt neemt Aris Leeuwarden de leiding over. Javier Duren scoort en dan is het 17-19.

Vervolgens neemt Donar het stokje over en geeft het niet meer weg. Op het moment dat het weer een beetje close wordt mist Franke de ene bal na de andere.

“Het wisselvallige hoort bij een jonge speler. Maar op een gegeven moment was hij wel te veel bezig om toch die lay-up te raken. Maar wat kan ik doen? Ik kan hem op de bank zetten als een soort straf met dat zijn vertrouwen minder wordt of hem laten staan. Het forceren in 3 tegen 1 situaties is niet handig. Scheidsrechters doen daar niets mee want dat zou een soort van beloning zijn. Terecht overigens”, aldus Braal.

Maar als Franke plaats neemt op de bank wordt de afstand tussen beide ploegen snel groter. Chase Fieler sluit de eerste helft af met een heerlijke denderdunk. De ploegen gaan rusten bij 38-26.

Na de rust wordt het amusementswaarde van de game in raptempo snel minder. Aris Leeuwarden komt tot welgeteld zes punten in het derde kwart. Donar komt tot twintig punten en dan is het bij 58-32 aan het begin van het laatste kwart een gelopen race.

Schuurs is helder na afloop:”het derde kwart was gewoon slecht. De stijgende lijn tot twee weken geleden is even gestopt. Maar probeer als je niet in de game zit toch kleine overwinningen te boeken zoals het winnen van dat derde kwart.”

De junioren Samsom en Nieboer krijgt dan zoals te verwachten speeltijd in het laatste bedrijf. Chase Fieler doet een minuut voor het eind wat die ook voor de pauze deed. Een heerlijke denderdunk om nog eens een keer de handen op elkaar te krijgen.

“Het is heel simpel. Zoals we van de mat worden gespeeld hoort niet. Het is totaal niet nodig. Maar waarom we de laatste twee weken zo slecht spelen weet ik niet.”, verteld Schuurs na afloop.

“In de aanval kan het nog wel beter maar onze pick&roll-verdediging was beter dan vorige week tegen SPM Shoeters. Het aantal punten wat we hebben gemaakt vanuit turnovers is erg goed.”, volgens Braal.

Braal is zeer content met Bubnic. “Je kan zien dat het een slimme speler is. Hij ziet de mensen voor die extra pass. Zijn spel is eenvoudig maar effectief.”

Voor Donar is hiermee het jaar 2015 ten einde in Martiniplaza. Na de kerst sluit de nieuwe guard aan en dan begint het jaar 2016 met een wedstrijd voor de NBB Beker tegen Apollo Amsterdam. Of de nieuwe speler dan kan spelen is nog onduidelijk.