Donar – Asvel Villeurbanne

Donar speelt zijn tweede wedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen het Franse Asvel Villerbaunne. De Franse koploper is de gedoodverfde kandidaat om als eerste te eindigen in de poule.

In de krant geeft coach Braal aan dat Donar alleen serieus een kans heeft bij een slechte dag van de tegenstander en een goede van hun. De ploeg begint ook goed en start met een 6-0 run. Vervolgens nemen de Fransen de wedstrijd over. Een 9-0 run brengt hun aan de leiding en die staan ze niet meer af.

De Franse ploeg neemt in het tweede kwart verder afstand van Donar. Gezien hun budget en spelersmateriaal is dat ook niet meer dan logisch. Een van hun centers is David Andersen. Een speler die inmiddels in de herfst van zijn carriere zit maar een indrukwekkende loopbaan heeft. Daarnaast speelt de Franse international Kahudi voor het team.

Donar heeft zich afgelopen week versterkt met Cunningham om vooral de rotatie wat dieper te maken van het team. Hij mag in deze wedstrijd al direct zijn eerste speelminuten maken. Maar hij kan niet voorkomen dat het gat na een kwart al tien punten is voor de Fransen.

De Fransen spelen ogenschijnlijk vrij eenvoudig en hebben met Watkins een sterke center in huis. Hij is verantwoordelijk voor drie van de acht blocks. Donar heeft een andermaal goed spelende Bekkering. Hij wordt andermaal topscorer voor zijn ploeg. Sherman ligt een beetje onder vuur in Groningen maar tegen de Fransen is hij qua scores meer aanwezig.

In het tweede kwart loopt Asvel Villeurbanne verder uit. Het gat blijft vervolgens voor twee kwarten rond de vijftien punten schommelen. De bezoekers controleren en domineren de game op alle fronten.

Na een ruststand van 24-41 gaan de ploegen verder. Onder leiding van onder andere Franke wint Donar het derde kwart. Maar in het afsluitende vierde kwart neemt het verschil weer snel toe. Gecontroleerd speelt de Franse ploeg de wedstrijd uit.

Aan Donar-zijde is de productie vooral afkomstig van Bekkering en Franke. Franke pakt ook nog eens acht rebounds. Opmerkelijk is de inbreng van Sullivan. Het is geen echte scorer maar zijn inzet levert wel zes rebounds op en gezien zijn postuur is dat goed. Zijn spel en inzet is wel een beetje te vergelijken met de voormalige speler in Groningen, Gatis Melderis, een noeste harde werker.