Donar – Den Helder

Net als in de verloren wedstrijd tegen Zwolle zal Donar zonder Jeter spelen. Lance Jeter zal waarschijnlijk pas zijn debuut maken in de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden.

Tegen Zwolle was zeker de eerste helft ronduit matig en werd het duidelijk dat de ploeg duidelijk minder kwaliteit heeft. Vandaag is het begin tegen Den Helder Kings beter. De ploeg van Skelin neemt direct een kleine voorsprong van vijf punten.

Maar groter dan dat wordt het gat niet. Het is daarnaast erg rommelig van beide zijden in de eerste twintig minuten. Veel passes die net niet goed zijn en een laag schotpercentage. Een percentage van 35% is te laag en zelfs verbazingwekkend dat Donar dan toch aan de leiding gaat na twee kwarten.

De Amerikanen van Den Helder en vooral Dickerson zijn erg creatief. Dit soort snelle spelers passen goed in het spelletje van Jaumin. “Je kan zien dat Dickerson extra kwaliteit brengt. Hij is creatief en mist vanavond amper”, aldus Skelin.

Coach Jaumin verteld een interessant verhaal over zijn team. “Ik heb spelers die in twee seizoenen maar zes wedstrijden hebben gewonnen. Die hebben een vrij gemakkelijke houding over verliezen. Daarnaast zijn er een paar spelers die niet willen verliezen en dat gaat niet super goed samen.”

Maar zoals al gezegd de Amerikanen zijn heel erg creatief. Na de rust plaatsen de gasten een 7-0 run en nemen de leiding over in de wedstrijd. Ze verdedigen beter en Donar heeft veel problemen met passing. Na twee minuten spelen in het derde kwart moet Donar dus in de achtervolging.

“Ons grootste probleem is passing. We spelen de bal niet goed rond. Maar goed we hebben ook geen echte point guard op dit moment.”, aldus Skelin.

Een minuut voor de laatste korte break is het gat nog maar drie punten. Maar twee aanvallen op rij leiden tot geen enkele score en Den Helder Kings scoort wel. Zo is het 43-51 aan het eind van kwart drie en Dickerson heeft al 18 punten.

“We hebben te veel turnovers en maken fouten in de transitie. Wij scoren dan niet en zij krijgen de easy points”, aldus Skelin.

Een tweede run van 7-0 voor Den Helder Kings beslist de game direct na aanvang van het laatste kwart. Donar komt nog terug tot tien punten maar moet daarna de bezoekers laten gaan. Moe gestreden kan Donar het verdedigend niet meer bolwerken. Cunningham mag het laatste schot nemen en in de buzzer raakt hij zijn driepunter, 63-67.

Er is nog veel werk te doen voor Skelin. Maar het goede nieuws is vooral dat Bekkering terug is in de ploeg. Jeter zal een goede aanvulling zijn en het seizoen is nog maar net begonnen.

“Ik ben blij dat Sergio de Randamie weer terug is. Hij brengt veel rust in de ploeg en dat hebben we nodig. Daarnaast is het mooi om te zien dat we onze slag hebben geslagen in het derde kwart met vijf Nederlandse jongens op het veld”, verteld Jaumin.