Donar heeft geen enkele kans en is uitgeschakeld in de FIBA Europe Cup

In de voorbeschouwingen werd onder andere de game van Laron Dendy aangehaald toen hij met Juventus uit Litouwen won van de Italianen en zelf 22 punten maakte. Daarnaast had Donar thuis in Martiniplaza de kansen om de Italianen te verslaan.

Winnen is de opdracht met minimaal 7 punten om uitzicht te houden op de volgende fase in het Europese toernooi.

In die eerste minuten zijn de aspiraties van Dinamo Sassari vooral zichtbaar en dat is lekker ballen en scoren. De thuisploeg start heel goed en neemt in korte tijd een voorsprong. Overigens speelt Donar in deze fase zeker niet slecht maar het start met veel net niet rake driepunters. Veel schoten worden genomen vanuit goede spelsituaties maar de bal wil niet door het netje.

De thuisploeg heeft wel een beetje dat geluk en daar vallen de ballen als rijpe appelen door het netje. Daarnaast heeft Donar geen antwoord op de stevige Amerikaanse center Cooley. Zo is het dus 13-6 halverwege dat eerste kwart en het momentum is duidelijk voor de thuisploeg.

McGee maakt de laatste score thuisploeg die even daarvoor in de aanval fantastisch werd gestopt door Dourisseau. Voor Donar is er gelukkig Pasalic nog die een beetje kan scoren. De center lijkt ook weer de laatste wedstrijden in een beter ritme te komen.

Het is 24-13 na het eerste kwart en Donar heeft 1 van de vijf driepunters raak geschoten. Maar de 0 vrije worpen tegenover 7 voor de gastheren is een signaal.

Die Italianen hebben er zin in en lijken uit een ander vaatje te tappen als in Groningen. Vanuit 24-13 gaat het richting 34-15 en lijkt die winst met minimaal zeven punten steeds verder weg. Beide ploegen maken er zeker in die eerste helft een hele vermakelijke game van en Donar heeft nog paar mooie aanvallen maar het is niet effectief genoeg.

Na twintig minuten zuivere speeltijd is het 43-29 voor de thuisploeg. Dinamo Sassari scoorde wel heel makkelijk en veel ballen vallen goed. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren over de hele game dus Donar is nog niet verslagen. Als Donar wat gelukkiger is met de schoten dan heeft het nog een kans.

Donar schiet als een raket uit de startblokken en een 2-13 run voor de mannen van Braal brengt de teams in eens op een verschil van drie punten. Het is 45-42 en kantelt de game nu in Gronings voordeel? Na het 42ste punt van Donar gemaakt door Jeter zijn de Italianen weer wakker en bij de les.

In luttele minuten verliest Donar weer het momentum en na een 15-0 run van de thuisploeg zijn de kansen verkeken. Het is 60-42 en ondanks de punten van Pasalic is het niet genoeg. Bij de stand 70-49 beginnen de ploegen aan het laatste kwart en het droomscenario voor Donar kan de prullenbak in.

Waar Donar in de eerste helft vooral door een beetje gebrek aan geluk niet in de game kon blijven is dat in de tweede helft toch anders. De Italianen spelen na de rust gewoon beter dan de Groningse formatie. Ze vallen de basket meer aan en worden vaak foutief gestopt. Schoten van buiten zijn vaak goede schoten en er wordt als een team gespeeld.

Dinamo Sassari haalt de 100 net niet maar met 97-74 behaalt het een duidelijke zege en is het zeker van de volgende ronde in de FIBA Europe Cup. Vijf spelers eindigen de game met 13 punten waar Pasalic met 18 punten topscorer is voor Donar. Uiteindelijk zijn de Italiaanse ploegen toch een maatje te groot voor Donar. Spijtig want zeker thuis in Martiniplaza lagen er mogelijkheden om zowel Sassari als Varese te verslaan.

Nu kan de ploeg zich opmaken voor de competitie wedstrijd tegen New Heroes Den Bosch en dan de laatste Europese thuiswedstrijd van dit seizoen tegen AEK Larnaca.