Donar neemt na drie kwarten afstand en wint van Landstede Basketbal

In de serie van wedstrijden tegen andere hoog geklasseerde team zijn we aangekomen bij wedstrijd twee. Ditmaal speelt Donar in de eigen Martiniplaza tegen Landstede Zwolle.

Het laatste bezoek van Zwolle aan Martiniplaza was niet geheel plezierig. Maar de ploeg van Herman van den Belt lijkt vanavond beter voorbereid te zijn. De ploeg lijkt er klaar voor om Donar een lastige avond te bezorgen.

Dat Donar het niet makkelijk heeft blijkt snel. De ballen ook vanavond niet zo gemakkelijk en dan zijn er kansen voor de tegenstander. Zwolle wat met onder andere Gregory een goede speler in huis heeft leidt ook het grootste deel in het eerste kwart.

Braal krijgt opvallend genoeg in dat kwart een technische fout omdat hij niet binnen de lijnen kan blijven. Een beetje vreemde situatie en Zwolle komt door de vrije worp op 11-11. Vervolgens loopt het gaatje op maar bij het einde van dat eerste kwart is het 15-18 voor Landstede Zwolle.

Cunningham opent de score in het tweede kwart op een fraaie manier en brengt Donar op 17-18. Tot halverwege het kwart blijft Landstede aan de leiding. Dan is het de beurt aan Donar en neemt het een ook direct een gaatje. Belangrijke man is dan vooral Teddy Gipson.

“Ons plan A werkte niet dus moet je over op plan B en dat is de basket van dichtbij aanvallen. Zo willen we liever niet spelen en is ook niet zo fraai om te zien. Maar het werkt wel en de 52 punten in de paint uiteindelijk is waarschijnlijk een record voor ons”, aldus Braal.

Bij 39-32 beginnen beide ploegen aan het derde kwart. Landstede Basketball zet een kleine run neer en brengt het gat terug tot twee punten (41-39). Daarna blijven de teams de gehele tijd dichtbij elkaar. Beide ploegen missen veel maar maken er wel een redelijke pot van. Na drie kwarten is het 64-58 en lijkt Donar grip te krijgen. Helaas voor de bezoekers valt de hele verre driepunter van Nigel van Oostrum te laat door het netje.

In dat laatste kwart valt de scoremachine van Zwolle volledig stil en neemt Donar snel een grote voorsprong. Bij 76-62 is het wel duidelijk dat de game beslist is en dat Landstede Zwolle het niet zal gaan redden. “We hebben drie kwarten goed in de game gezeten. “, aldus Van den Belt.

Uiteindelijk maken de bezoekers maar acht puntjes in tien punten en kan zo een ruime nederlaag niet afwenden. “Voor ons goed om weer een beetje vertrouwen te krijgen. Bradford Burgess speelde niet mee vanwege een kleine blessure opgelopen gisteren tijdens de training. Niets ernstigs maar we houden hem uit voorzorg aan de kant, mogelijk ook zaterdag.”, aldus Braal.