Donar staat op match-point in de halve finale

Wedstrijd twee in de serie tegen Rotterdam was opvallend qua scoreverloop. Donar geeft eigenlijk niet zo vaak zoveel punten weg en zeker niet tegen een “kleiner” team uit de competitie.

Forward Lease Rotterdam doet in het eerste kwart van game 3 weer goed mee. Het is vooral Setty die qua punten de kar trekt. Het duurt bijna vier minuten zelfs voordat de eerste punten voor Donar genoteerd mogen worden. De toeschouwers in Martiniplaza blijven net zolang staan en klappen tot de eerste score is gemaakt. Vanavond staan ze dus extra lang totdat Dourisseau vanaf de vrijeworplijn de bal door het netje mag laten glijden.

Van 0-6 schiet de thuisploeg naar 8-6 en dan is het weer een game. Een game waarbij Forward Lease Rotterdam uiteindelijk het eerste kwart met 14-15 winnend afsluit. Donar neemt in het tweede kwart de leiding over en na een onsportieve fout op Dourisseau wordt er een gaatje geslagen. In een fase me fraaie snelle aanvallen van Donar loopt de thuisploeg weg naar 39-30. Het gat is bij de rust terug gebracht tot 41-36.

De game lijkt een kopie van game 1 te zijn want na de rust gaat Donar een versnelling hoger spelen en rolt het Forward Lease Rotterdam in no-time op. De grote man die daar de basis voor legt is Bradford Burgess. Van 41-36 gaat het naar 52-40 waarbij alle punten voor de Amerikaan zijn. “Dat waren goede open schoten vanuit de aanval. De laatsten gaan dan mis maar dat is ook meer van, laten we eens kijken hoeveel ik er kan maken”, aldus coach Braal.

De vervanger van Domingo wordt uiteindelijk topscorer met 30 punten en levert zo een grote bijdrage aan de overwinning. Het laatste kwart begint bij 69-54. Een stand waarbij het duidelijk is dat Donar ook deze game zal gaan winnen. In de laatste minuten scoort Donar nog veel driepunters maar niet genoeg om nog over de 100 te komen.

Evan Bruinsma is herstellende maar speelt nog niet mee. “Zolang het niet echt nodig is hem in te zetten dan laten we hem nog aan de kant. Ook goed voor Rienk Mast om te spelen”, aldus Braal.

Coach Salomon is tevreden over zijn team. “Wij hebben gedaan wat we kunnen. Ik kan mijn spelers niets verwijten en we worden elke game vermoeider”.

“Voor ons is het lastige om de intensiteit en energie er in te krijgen die nodig is voor de play-offs. Mede daarom sta ik ook zo enorm te coachen aan de zijlijn. We zullen dat nodig hebben in de finale als ik zo vrij mag zijn om alvast een beetje voor uit te kijken.”, vertelt Braal na afloop.

Dinsdag zou de serie eigenlijk afgelopen moeten zijn en kan Donar uitkijken naar de finale. Wie weet kan Forward Lease Rotterdam toch nog voor een stunt zorgen.