Donar zet grote stap richting landskampioenschap

Donar is er in geslaagd om voor game vier veel mensen op de been te krijgen. Martiniplaza is bijna tot de laatste stoel uitverkocht. Iedereen in afwachting wat er gaat gebeuren in game vier van de finale. Pakt Donar het matchpoint of brengt Landstede de spanning helemaal terug in de serie.

In de eerste vijf minuten is er niets over te zeggen hoe het zal aflopen. Beide teams scoren niet en Voorn mist drie driepunters. Donar krijgt daardoor de kans om een gat te slaan en Dourisseau zet Donar op 14-3.

De thuisploeg komt vervolgens amper tot scoren en Zwolle zet een 8-0 run neer. Zo eindigt het eerste kwart bij 16-11 in het voordeel van Donar.

Donar bouwt in het tweede kwart heel langzaam de voorsprong uit. Een serie van vier driepunters brengt het gat zelfs even op dertien punten. Landstede Zwolle snoept onder leiding van Gibbs en Glenn hier enkele punten vanaf. Het gat blijft tien punten bij de rust.
In de serie tot nu toe speelde Voorn een belangrijke rol voor zijn team. Hij komt de gehele wedstrijd niet echt in het stuk voor. Landstede Zwolle kan zijn productie wel goed gebruiken. Na de rust kan Landstede Zwolle ook geen vuist maken tegen Donar.

De thuisploeg is zeker na de rust heer en meester. Het pakt veel steals, het dwingt Zwolle tot veel turnovers. De ploeg kan de creativiteit van Dourisseau en de inbreng van Bekkering niet stoppen.

Het team van Herman van den Belt werkt en doet zijn best maar komt eigenlijk op alle vlakken te kort in deze game. Ze staan maar tien punten achter halverwege het derde kwart. Maar Fieler gooit met een driepunter vervolgens de wedstrijd in het slot (51-36). Jeter maakt na ruim vijfentwintig minuten spelen zijn eerste punten van de game.

De guard van Donar en belangrijke pion is qua scores niet in de game en eindigt zelfs voor hem met een lage score van vier punten. Wel is hij goed voor het hoogste aantal assists. Bubnic komt zelfs helemaal niet tot scoren.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal komen ook de jeugdspelers Maaring, Hope, Samson en voor Zwolle Darib in het veld. Dourisseau gaat onder luid applaus op de bank zitten.

Braal is andermaal na afloop zeer content met het publiek. “Het fantastische publiek hielp ons over de dode momenten heen. Het was zeker allemaal niet zo goed. We hebben de les van game 3 goed opgepakt. Minder turnovers en aanvallende rebounds weggeven”, aldus Braal.

Turnovers, iets waar Herman van den Belt ook het enige over te vertellen heeft. “Zesentwintig is veel te veel, we hadden tot nu toe gemiddeld dertien in deze finale. Het was niet best van onze kant en we hadden geen enkele kans. Teveel slechte fases met zeker vijf aanvallen zonder punten.” , aldus Herman van den Belt.

Donar staat op matchpoint voor titel nummer vijf uit de historie van de club.