GasTerra Flames – BS Weert

Een redelijke opkomst voor de wedstrijd tegen BS Weert. Voor GasTerra Flames een interessant duel want vier spelers zitten in hun normale kleding op de bank. Robby Bostain, Sander de Roos, Henry Bekkering, Steve Ross en Matt Haryasz zijn er niet bij. De Limburgse formatie mist Sjors Besseling.

Vanaf het begin is er geen verschil tussen de ploegen. Op het scorebord staan na tien minuten al 18 punten achter de naam van Glenn Stokes. Dat vertelt een boel want de vijf spelers van GasTerra Flames spelen in teamverband tegen Stokes en zijn knechten.

De zone-verdediging van BS Weert en Stokes bieden goed weerstand. In het tweede kwart ontstaat er een klein gaatje van vijf punten. Na de rust beginnen de ploegen bij de stand 36-36 en gaat BS Weert rustig verder met scoren.

Zoals vaker tegen Weert gaat het meestal drie kwarten gelijk op met de NBA-achtige stijl van spelen en dan in de laatste tien minuten lukt het dan niet. In dat kwart staat Dourisseau op en in zijn momentum trekt hij GasTerra Flames over de streep. Stokes stopt bij 38 punten en Turek is met 22 punten en 14 rebounds topscorer en Ellis mag 18 rebounds noteren.