GasTerra Flames – Landstede Basketball

Op de Donar-historiedag komt Landstede Zwolle op bezoek. De ploeg die met een zeer goed seizoen bezig is. Weliswaar neemt het aantal verliespartijen in de laatste weken wel toe. Desondanks is het een goede ploeg.

De eerste ontmoeting in Martiniplaza tussen de ploegen was een eenvoudige zege voor GasTerra Flames. Maar zoals al genoemd zijn de gasten een goede ploeg. In het eerste kwart komen ze heel snel op voorsprong. Een 7-0 run brengt Landstede Zwolle in de flow.

Ivica Skelin is overduidelijk niet in zijn nopjes met het spel van zijn ploeg. Het is lang geleden dat zijn ploeg na vijf minuten al tegen 2-12 achterstand aan kijkt. Mede dankzij Wright sprokkelt GasTerra Flames wat punten bij elkaar. Wright die voor de verandering niet als starter begint aan deze game. “Wright heeft afgelopen week niet gespeeld en getraind en dan begin je dus niet als starter”, aldus Skelin.

De kwartstand van 11-22 is absoluut de verdienste van Landstede Zwolle.

De ploeg verdedigt goed, haalt tempo uit de wedstrijd en maakt optimaal gebruik van de slappe verdediging. Landstede Zwolle kan werken aan een voorsprong van maximaal vijftien punten.
“Ik denk dat de zone ons kan helpen en een kwaliteit van ons is. Daar hebben we vanavond ook weer mee gespeeld. Nadeel is dat we nu soms nog wat te laat komen in transities.”, verteld Herman van den Belt tijdens de persconferentie.

Als Ross Bekkering dan vijf punten op rij scoort begint de wedstrijd te kantelen in het voordeel van GasTerra Flames. De voorsprong smelt als sneeuw voor de zon. Maar goed bij de pauze is het gat nog niet gedicht. De bezoekers leiden nog steeds met 39-43.

De laatste maanden komt GasTerra Flames tijdens de thuiswedstrijden vooral op stoom na de rust. Dat effect blijft weg en bij zeven punten achterstand mist Jason Dourisseau viermaal op rij een vrije worp. Verder van de basket vandaan kan diezelfde Dourisseau wel scoren. In het vierde kwart als de spanning om te snijden is doet hij het nog tweemaal.

Ondanks dat Dourisseau topscorer is in zijn ploeg is het eigenlijk Wright die de meeste invloed heeft op de wedstrijd. Hij neemt de ploeg echt op sleeptouw en helpt de ploeg op de dode momenten in het tweede en laatste kwart.

GasTerra Flames leidt in het laatste kwart met een kleine marge. De immer emotionele coach Ivica Skelin krijgt een technische fout van de wedstrijdleiding. Zijn commentaar op een beslissing wordt niet op prijs gesteld.

Drie minuten te gaan en drie punten verschil. De spanning is groot en ontlading bij elke score ook. De ruim opgekomen bezoekers hopen op winst en de gasten weten ook dat ze niet kansloos zijn. Wright sleept GasTerra Flames uiteindelijk er doorheen waar De Randamie in een paar ballen net uit de ring ziet draaien. Justin Stommes is net als Tiller een goede schutter. Twee driepunters in de laatste minuut zorgen voor 78-75 met nog negen seconden te spelen. Tiller scoort dan in de buzzr zelfs nog 80-78.

Het is net niet genoeg voor een zege in Groningen. GasTerra Flames kraakte aan alle kanten. Slagter mede door ziekte drie schamele punten en Coleman komt niet verder dan twee.

“We hebben in ieder geval beter gespeeld dan de vorige keer. Wij begonnen beter en zij slordig. Ondanks de nederlaag een goede wedstrijd die perspectief biedt.”, is de mening van Herman van den Belt achteraf.
“Soms gaat het niet meer over hoe je wint maar dat de punten binnen zijn. Dat is dus vanavond en ik merkte gisteren op de training al dat het een lastige game zou gaan worden. Onze energie was veel te laag. Onze verdediging dus heel slecht. Misschien zijn er spelers die denken dat het vanzelf komt maar niets komt uit zichzelf. “, verteld de winnende coach Skelin.