GasTerra Flames – Landstede Basketball

De laatste wedstrijd in de kwartfinale-ronde is door de laatste wedstrijden toch nog interessant geworden. Beide ploegen gaan hier in Groningen uitmaken wie als eerste eindigt in deze kwartfinale-poule.

In de halve finale wacht in alle gevallen een sterke tegenstander. Maar voor de eer, ritme en een goed gevoel is een winst altijd fijn. De organisatie heeft zelfs al het gevoel dat GasTerra Flames kampioen gaat worden. Na twee minuten wordt de schaar al in het netje gezet maar dit is op aandringen van het arbitrale trio.

De wedstrijd wordt een hoog tempo-game waarbij vooral in hoog tempo ballen worden gemist. De ruststand van 28-29 verteld genoeg. Landstede Basketball basketbalt meer als een team dan GasTerra Flames en op basis van dat spel verdienen ze ook om aan de leiding te gaan. Halverwege het derde kwart neemt de voorsprong van de gasten toe.

Het mes wordt op de keel gezet bij GasTerra Flames en David Bell nou vrij onzichtbaar gooit van ver een driepunter. Daarmee start aan het eind van kwart de inhaalrace die nog lang zal gaan duren. Landstede Basketball blijft zich stevig verzetten.

Vooral Robinson, Wells en Huffman willen gewoon winnen in Martiniplaza. Dat is eerder al gelukt in het seizoen. Dus waarom vanavond niet opnieuw.

In het laatste kwart loopt GasTerra Flames langzaam verder in en andermaal Bell die de ploegen dichterbij schiet. Daarna lijkt de pijp leeg maar is het nog steeds Landstede Basketball die alle kansen heeft op de overwinning.

“Ik heb mijn team tot aan het vierde kwart niet gezien. We speelden gewoon dramatisch slecht in de eerste helft”, aldus Hakim Salem.

Een overwinning voor de bezoekers zou niet onterecht zijn geweest. “We hebben kansen gehad om te winnen. Ik vond dat we hebben gespeeld zoals ik dat graag zie. We hebben geknokt en laten zien dat we een taai team zijn. We hebben ook een goed team.”, is de mening van Herman van den Belt.

Jessy Voorn denkt alleen maar aan winnen. In de buzzer gaat de bal door het netje en overtime. Het publiek mag zich gaan opmaken voor een spannend eind van een wedstrijd die eerst niet kon boeien. Landstede probeert daarna het nogmaals maar in de buzzer van de eerste overtime andermaal Voorn.

Voorn als koele schutter geeft zijn team nog een kans op de overwinning. In de tweede verlenging maakt GasTerra Flames het wel af en winnen ze alsnog met 84-80.

Voor Landstede Basketball is het bereiken van de halve finales al een goede prestatie. GasTerra Flames wil kampioen worden maar zal tegen EiffelTowers stevig aan de bak moeten. Beide ploegen hebben moeite om consistent te zijn over meerdere wedstrijden en daar ligt waarschijnlijk de sleutel van die halve finale.