GasTerra Flames – Landstede Zwolle

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Landstede Basketball een van de point guards naar huis had gestuurd. Harry Marshall vertrok en de reden waarom is in nevelen gehuld. Assistent-coach Roijakkers wilde er niets over kwijt. Of hij vrijwillig is vertrokken of wij hem hebben weggestuurd maakt niet uit. In beide gevallen is hij weg.

Een point guard minder die ook nog eens starter was dus de ploeg moet anders gaan spelen. GasTerra Flames is weer volledig fit en begint in de vorm te raken die nodig is voor titelprolongatie.

De verwachting dat de wedstrijd heel spannend gaat worden is niet groot tussen de koploper en een staartploeg. Na vijf minuten is die verwachting ook compleet verdwenen. Zowel buiten als binnen in Martiniplaza stormt het enorm. In minder dan vijf minuten staat er een tussenstand van 21-0 op het scorebord.

Daarmee is de wedstrijd al direct ten einde maar uiteraard nog 35 minuten te gaan om officieel van een overwinning te mogen spreken. In de wedstrijd tegen Leiden scoorde GasTerra Flames veel vrije worpen in vooral de eerste helft.

Tegen Zwolle wordt een seizoensrecord geboekt met een percentage van 92,6%. Het krachtsverschil tussen de ploegen was gewoon te groot. De Amerikanen van Landstede Basketball eindigen als topscorers voor hun ploeg. Matt Mullery is een relatief kleine center maar zeer effectief en heeft potentie. Aan Groningse zijde is Matt Haryasz met 21 punten, zeven rebounds en twee assists de topscorer.