GasTerra Flames – Okapi Aalster

GasTerra Flames speelt voor de tweede maal thuis in de EuroChallenge. Ditmaal is de tegenstander Okapi Aalster. In Belgie werd na een verlenging nog nipt verloren van deze ploeg. Na overwinning in Finland zijn er nog steeds kansen op de volgende ronde voor de ploeg van Ivica Skelin. In de eigen Martiniplaza winnen van Okapi Aalster is dan wel een must.

De Belgen starten alleen veel beter. Vooral de big body Young gooit er gemakkelijk een paar ballen in. Maar na die 6 punten scoort Young daarna niets meer. Zijn collega Cummard is daarentegen de gehele wedstrijd een pain in the ass.

Als na het eerste kwart de rook is opgetrokken staat Okapi Aalster met 11-23 voor en mag GasTerra Flames beginnen aan een inhaalrace. Dat lukt niet in het tweede kwart maar de ploeg verliest niet meer terrein op zijn tegenstander. Ross Bekkering is bij de thee de topscorer voor GasTerra Flames maar qua inzet vallen Slagter en Wright op.

De achterstand wordt in een heel sterk derde kwart ingelopen en GasTerra Flames pakt zelfs een voorsprong van twee punten. Okapi Aalster wordt tot 12 turnovers gedwongen en buigt een beetje. Maar de krachtsinspanning wordt voelbaar in het laatste kwart. De energie is op en de tegenstander kan weer gemakkelijk terug komen. Ivica Skelin:“Als je veel rent ben je op een gegeven moment moe. We hebben met zeven spelers ook een kleine rotatie dus wat kun je dan nog?”.

In het laatste kwart maken Butler en Cummard een paar hele moeilijke shots en beteugelen daarmee het lot van de thuisploeg. Okapi Aal

Het begint van de wedstrijd bracht de ploeg op achterstand en vervolgens liep GasTerra Flames de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Jammer maar het Europees avontuur stemt de coach en ook het bestuur niet ontevreden.

“Ik ben niet teleurgesteld. We hebben het goed gedaan en het was voor ons ook een toernooi om spelers in te passen die terug komen van blessures. Nu gaan we ons richten op de Nederlandse beker en competitie”, aldus Skelin.