GasTerra Flames – Rotterdam Challengers

De laatste reguliere competitiewedstrijd in Martiniplaza is tegen de Rotterdam Challengers. Een wedstrijd waar geen spanning van verwacht hoeft te worden. Voor de gasten is het op een wedstrijd na de laatste van dit seizoen.

Deze wedstrijd is ideaal om weer een beetje ritme op te doen voor Jason Dourisseau. Na enkele weken aan de kant te hebben gestaan is hij er weer bij. Roye wordt bij de komende wedstrijd tegen EiffelTowers weer verwacht.

Inside komt het aan op Jason Ellis en Tim Blue. Tim Blue schiet ook graag driepunters en dat maakt hem een gevaarlijke speler. In de eerste minuten legt hij vijfmaal aan voor een driepunter en ze glijden allemaal door het netje. Een droomstart voor Blue en de GasTerra Flames.

De GasTerra Flames schieten de laatste weken wat minder en in ons plan zouden we Blue loslaten. Helaas is dat plannetje mislukt, aldus Challengers-coach Jezerkic.

Aan het eind van het eerste kwart is de wedstrijd al over en uit. Rotterdam Challengers is met 33-17 bijna gedubbeld en staat voor een kansloze missie.

Rotterdam Challengers komt nooit meer dichterbij maar blijft wel gewoon goed knokken en samen spelen. Het team heeft absoluut een zeer goede instelling en ook talent. Naast de routiniers Chip Jones en Patrick Hilliman zijn er de talenten als Stefan Mladenovic en Worthy de Jong.

Worthy de Jong en Patrick Hilliman, onze steun het gehele seizoen hebben het goed gedaan. De anderen zijn een beetje bezweken onder de druk om hier te spelen. , volgens Zlatko Jezerkic.

Marco van den Berg laat ook zijn jongere spelers aan het werk. Mark-Peter Hof, Sander de Roos en zelfs Ruben Nienhuis mogen het veld in. Samen zijn ze goed voor 15 minuten speeltijd en 8 punten.

Matthew Otten haakt in de tweede helft af wegens kramp. Gek, dat je na zoveel wedstrijden nu nog kramp krijgt. Hij mocht er niet meer in van de fysiotherapeut, verteld Marco van den Berg.

Het vorige resultaat van 101-63 wordt niet overtroffen en de teller stokt bij 96-63. Opvallend is dat de driepunters weer vallen en GasTerra Flames 33 punten scoort van achter de driepuntslijn.

Maar ondanks de gemakkelijke overwinning zijn er kritische geluiden. Het is een afgetekende overwinning. Alleen Matt en zeker Robby hebben goed gespeeld. Zij zijn de enigen die over de gehele wedstrijd een constant peil halen en klaar zijn voor de play-offs. De komende wedstrijden tegen Den Bosch en Leiden zijn ideaal voor de voorbereiding op de play-offs. Daarnaast hebben we met Leiden nog een appeltje te schillen, vindt de winnende coach.