GasTerra Flames – Rotterdam

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen alweer en andermaal tegen een ploeg die niet in de top van de competitie zal mee gaan doen. Voor de thuisploeg mogelijk nog een wedstrijd om vertrouwen te tanken in aanloop naar de eerste topper tegen Leiden.

Rotterdam is natuurlijk het seizoen al goed begonnen want in wedstrijd twee werd er gewonnen. Deze wedstrijd werd gewonnen met een andere samenstelling dan vanavond. Een van de nieuwe gezichten in de selectie is Anthony Miles. Daarnaast wacht de nieuwe center nog op zijn werkvergunning.

Miles is bij de rust de topscorer in zijn ploeg met zeven puntjes. GasTerra Flames heeft in Boykin een schutter die ‘hot’ is. Zeven jumpertjes raak in even zoveel doelpogingen. Daarnaast is Dourisseau aanvallend weer op dreef. GasTerra Flames loopt onder leiding van dit duo zeer eenvoudig weg bij Rotterdam.

Na twintig minuten zuivere speeltijd zonder enige vorm van spanning is het 47-25 en de stand in rebounds is 25-8. Hoogtepunten zijn de dunk van Dourisseau en block van Boykin op Daniel Jones.
“Groningen speelde gewoon volleyball maar dan wel onder onze basket”, is de reactie op het reboundoverwicht in de eerste helft van coach Randy Wiel.

Gemakkelijk de wedstrijd uitspelen is er toch niet bij. Na enkele minuten in de tweede helft slaat de vertwijfeling toe bij GasTerra Flames. Anthony Miles laat zijn snelheid zien en gaat voorop in de strijd om er weer een wedstrijd van te maken. In vijf minuten scoort alleen hij al tien punten en wordt het gat terug gebracht tot negen punten.

Opvallende speler bij Rotterdam is de Somaliër Hoessein Addow. Nog maar 2 jaar basketballer en speelt een goede pot. “Wij hebben weinig lange mannen”, aldus Wiel.

In het laatste kwart wordt het zelfs nog billen knijpen. Drie minuten voor tijd is het 66-64 en is de strijd ineens weer open. Kansen voor beide teams maar een misser en daarna goed uitspelen aan Groningse zijde zorgt toch voor de punten voor GasTerra Flames.

De ex-Groningen speler Matthew Otten scoort voor de laatste maal en bij 73-68 houdt deze voorstelling op.

“Onze eerste helft was goed, qua tempo en balrotatie. De tweede helft duidelijk niet en we zien dus zo dat je niet kan winnen met maar 25 minuten spelen. Je moet de volle veertig minuten aan de bak. Maar goed we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste van vanavond.”, aldus Hakim Salem.

Maurice Miller, de floorleader aan de kant van GasTerra Flames is geblesseerd voor nog onbepaalde tijd. “Maandag wordt hij opnieuw aan zijn knie getest om te bepalen of hij donderdag mee kan spelen. Vanavond zie je dat we hem missen, hij kan de leiding op zich nemen en dat hebben we gemist in die periode van twijfel en aarzeling.”, verteld Hakim Salem tot slot.