GasTerra Flames tweede finalist NBB Beker 2010-2011

Zonder de geblesseerde Matt Bauscher en Brain Laing starten GasTerra Flames en Matrixx Nijmegen aan de halve finale. Het gemis van Bauscher is minder ernstig dan dat Nijmegen zijn Amerikaan Laing mist. “Hij botste gisteren op de training met zijn nek tegen de schouder van een teamgenoot. Dat is shit dus, nu hebben we een hels karwei”, aldus coach Schuurs.

GasTerra Flames hield aan het bekertoernooi 2010 een enigszins bitter gevoel over. Dit seizoen willen de Groningers de dubbel winnen dus nu moet het gaan lukken.

Het begin is voor Nijmegen wat goed start en lang op voorsprong blijft staan. In het eerste kwart kan iedereen genieten van de denderdunks. Bekkering en McDermott laten hun kunsten even zien. Een klein gaatje van 13-15 aan het eind van het 1e kwart.

Helaas kan Matrixx Nijmegen het niet bolwerken en de voorsprong gaat over naar GasTerra Flames. De Groningse formatie loopt niet ver uit en bij de rust is het nog steeds twee puntjes. Belangrijkste mannen op het veld zijn Bostain en McDermott. Bostain werd topscorer van de game met 24 punten.

Matt Haryasz vorig jaar in de halve finale redelijk onzichtbaar speelde is nu ook nog vrij onzichtbaar. Bij de start van het laatste kwart mag hij met vier fouten weer snel op de bank plaats nemen. De ploeg van Marco van den Berg heeft dan al een voorsprong van tien punten dus de finale in zicht. Na een korte pauze keert Haryasz terug en mede door zijn scores komt GasTerra Flames niet meer in gevaar.

Haryasz scoort de laatste score voor GasTerra Flames middels een denderende dunk. Humprey bepaalt de eindstand op 84-74.

Michael Schuurs gaf het al aan:”we hebben een kleine bank”. Dat breekt de ploeg en ze geven te veel aanvallende rebounds weg. De vechtlusten inzet van de ploeg uit Nijmegen is waanzinnig en fantastisch om te zien. Helaas win je daar niet altijd de prijzen mee.

Groningen staat sinds 2007 weer in de finale om de NBB Beker. Overigens verloren ze in 2007 de finale van Nijmegen. Zondag is de tegenstander de ploeg uit Bergen op Zoom.

Marco van den Berg had na afloop lovende woorden voor Henry Bekkering. “Hij speelde dramatisch in de 1e helft maar daarna was zijn agressiviteit beter en had beslissende momenten. Wij speelden als team ook veel agressiever in de tweede helft. De finalist Bergen op Zoom is een goed spelend team en kampioenskandidaat”.