GasTerra Flames – Upstairs Weert

Waarschijnlijk de laatste keer dat coach Oliver van Kempen in deze hoedanigheid aanwezig is in Martiniplaza. Zijn Upstairs Weert staat voor een hele zware klus om de halve finales van de play-offs te halen.

Aan de zijde van GasTerra Flames doen Steve Ross en Matt Haryasz niet mee en speelt Jason Ellis zonder nachtrust. Zijn vrouw is voor de tweede maal bevallen en de kersverse vader speelt wel gewoon. Ik vind hem een held, een nacht niet geslapen en dan toch zo spelen, aldus Marco van den Berg.

Upstairs Weert begint ook heldhaftig aan de match en geeft in het eerste kwart goed tegenwicht aan de thuisploeg. Het gaat gelijk op waarbij vooral Mark Porter lekker op stoom raakt.

Halverwege het tweede kwart zorgt Jason Dourisseau met een driepunter voor een gat van tien punten in het voordeel van GasTerra Flames. Daarna is het verzet gebroken maar lopen de gastheren nog niet ver weg.

De tumult is compleet wanneer de buzzer voor de pauze klinkt. Het is nu toch tijd voor de grote theepauze? Nee, de buzzer was weliswaar gegaan maar er zijn toch nog twee seconden te spelen. Precies in die twee seconden scoort Dourisseau met een miraculeuze driepunter vanaf eigen helft.

Direct na de rust is de productie van Porter tot stilstand gekomen en komen de mannen van GasTerra Flames op stoom en in vijf minuten zetten ze een 24-4 run neer. Wedstrijd is gespeeld en GasTerra Flames zal de serie gaan leiden met 1-0.

Het laatste kwart wat begint met 84-54 is omdat het nog gespeeld moet worden. De redelijk gevulde Martiniplaza wordt verwend met mooie dunks van Dourisseau en een aanvallend goed spelende Rozendaal.

Helaas wordt de wedstrijd ontsiert door een dollemansactie van Kurtis Rice. Dourisseau die helemaal vrij is en voor de lay-up gaat wordt in de lucht omhelst door Rice. Twee armen om zijn nek en Dourisseau wordt zo naar de grond gebracht. Onsportieve fout volgt uiteraard maar een diskwalificerende fout had ook zeker niet misstaan.

Het kostte me in de tweede helft veel energie om mijn jongens aggressiever te krijgen, aldus Van Kempen.

Kurtis Rice zal even later na zijn actie van het veld gestuurd worden wegens een technische en dus zijn vijfde fout. De jongelingen De Roos, Hof, Roozendaal, Roye en Bostain spelen de laatste minuten van de game uit.

Tuurlijk Groningen heeft het materiaal, de centen en zij moeten het waarmaken. Maar Groningen bevoordelen kan echt niet! Wij als klein provincieclubje verdedigen hard en krijgen alle fouten, zij verdedigen hard en krijgen geen enkele fout. De scheidsrechters nemen gewoon op een gegeven moment de wedstrijd over, aldus een duidelijk gefrustreerde coach Oliver van Kempen.

Rozendaal heeft het aanvallend goed gedaan maar zijn verdediging moet echt beter. We hadden bijna met hem moeten starten aangezien het nog onduidelijk was of Ellis mee kon spelen. Ik ben heel tevreden met het team en 6 turnovers is erg goed. We hebben een goede uitgangssituatie voor de serie.