GasTerra Flames – ZZ Leiden

De eerste wedstrijd van het seizoen voor de Super Cup werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden. Na vier speelronden in de Dutch Basketball League staan GasTerra Flames en ZZ Leiden andermaal tegenover elkaar.

Voor GasTerra Flames een interessante game want de verliespartij tegen Landstede Zwolle heeft veel stof doen opwaaien in Groningen. Deze wedstrijd is de ideale gelegenheid om aan te tonen dat de vorige wedstrijd een incident is en die behoren bij het groeiproces.

Verdedigend gaat het zeker in de eerste helft goed tegen ZZ Leiden. De ploeg staat na kwart 1 al op 23-10. Een marge die in het tweede kwart groeit naar over de twintig punten. Toon van Helfteren en ZZ Leiden zijn alleen niet na twintig minuten al verslagen.

Na de rust komen de gasten redelijk terug in de game. Vooral Hilliman laat weer zien waarom hij een van de beste inside spelers is in de Dutch Basketball League. Een heerlijke dunk brengt de stand naar 54-40. Een ruim verschil nog maar in het laatste kwart met Boxley weer binnen de lijnen is het snel nog maar zeven punten.

Een strategie met veel fouten maakt lijkt heel vruchtbaar te zijn. We doen een aardige poging om dichterbij te komen, aldus Van Helfteren. GasTerra Flames mist zes vrije worpen en door zelf wel te scoren komt ZZ Leiden andermaal terug tot zeven punten. Sergio de Randamie houdt zijn hoofd koel en sleept uiteindelijk de overwinning uit het vuur. Om de ruim 3300 bezoekers te verwennen nog een heerlijke dunk van Dourisseau als slot.

We hadden iets goed te maken, volgens Hakim Salem. Als beloning staat GasTerra Flames voorlopig bovenaan op de ranglijst.