GasTerra Flames – ZZ Leiden

Het is duidelijk na de eerste minuten van deze wedstrijd tussen ZZ Leiden en GasTerra Flames dat de intensiteit hoog zal zijn. Het begin van de game zijn de bezoekers iets beter maar buiten dat niet uit. Nadat GasTerra Flames de zenuwen bedwongen heeft ontspint zich een pot met veel vechtlust van beide partijen. Hard spel en weinig scoren leidt tot een 11-11 stand na het eerste kwart.

Na anderhalve minuut in het tweede bedrijf ontstaat er een gaatje. Quentin Pryor onderschept een inbound-pass van ZZ Leiden, scoort en bonus. Vervolgens pakt Koenis de gemiste vrije worp en gooit de bal alsnog door het netje. Pryor laat duidelijk merken dat die zeer blij is met de onderschepping. Later in de wedstrijd zijn de lichaamsgebaren van Pryor reden voor een klein beetje tumult. Maar het blijft bij een hoop verbaasde blikken en wat gepraat tussen coaches en scheidsrechters.

De kloof loopt op richting zeven punten en dan is het de beurt aan ZZ Leiden. Onder andere Sean brengt zijn team weer op gelijke hoogte. Van de 23 punten voor ZZ Leiden zijn er vijftien voor hem.
GasTerra Flames heeft ook 23 punten en met een gelijke stand gaan beide teams aan de thee.

In het derde kwart scoort Cunningham nog eenmaal en zijn het vooral Schachtner en Holcambe die voor de punten zorgen. Dat gaat zeker vlak na de rust goed want ZZ Leiden slaat een klein gaatje. Maar zoals de gehele wedstrijd blijven de teams dichtbij elkaar. Worthy de Jong mist een open layup in de laatste seconden en kan het gat niet terug brengen naar een punt.

Bij een stand van 50-47 gaat het laatste kwart beginnen. Robinson met vier fouten achter zijn naam beleeft niet echt een gelukkige avond. Het is vooral Quentin Pryor die het tempo in de game houdt n met drie assists en acht rebounds een goede overall prestatie neerzet.

Drie punten is te overbruggen maar het lukt ZZ Leiden niet meer om dichterbij te komen. Toon van Helfteren na afloop:”Ik wist al dat onze rotatie een probleem zou gaan vormen. De jongens moesten langer spelen en dat breekt ons in het laatste kwart op. Ik wist wel dat het een harde game zou worden en met een lage score”.

In de laatste vijf minuten is het duidelijk dat GasTerra Flames de winst niet meer weg zal geven.
Na veertig minuten spelen is de einduitslag 70-61. Weer een overwinning tegen een ploeg die voor de titel gaat. Maar gezien de huidige prestaties ontpopt de ploeg zich uit het noorden steeds meer tot topkandidaat voor de grote prijs en staat het samen met Zwolle aan kop in de DBL.

Ivica Skelin is het volledig eens met zijn collega Van Helfteren. “De rotatie van ons was met 2 personen dieper. Daarnaast geloof ik er ook niets van dat de EuroChallenge en het bijbehorende reizen van invloed is. De spelers zijn tenslotte wel gewoon allemaal professionals.”