GasTerra – ZZ Leiden

Do or die is het vanavond GasTerra Flames. De ploeg van Zorg & Zekerheid Leiden piekt op het juiste moment en dat is tijdens play-offs. Daar waar de ploeg van Ivica Skelin dat zeker nog niet doet.

De serie begon met een totale offday maar dat dit een incident was is wel bewezen in game twee. Deze wedstrijd is het andermaal weer een echte playoff-game. Niet goed maar wel onwijs spannend. Vanaf de start een nagelbijter en bij elke driepuntspoging houdt de publiek zijn adem in.

Deze wedstrijd vallen de bommen wel maar ook aan de kant van Leiden. De bezoekers nemen ook direct de leiding dit tot grote onvrede van Skelin. “Onze verdediging was over de hele wedstrijd niet goed. Neem die eerste twee acties. We stoppen de guard niet af door hem telkens aan de verkeerde kant van het screen te laten afrollen. Beginnen we dus met nul tegen vijf.”

Vooral Cunningham laat in deze game weer zien een goede schutter te zijn en houdt de ploegen telkens dicht bij elkaar. De leiding in de wedstrijd gaat telkens over van de gasten naar de bezoekers. Ze kunnen niet van elkaar weglopen en dat is wat play-offs basketball ook zo mooi maakt. Die spanning van het niet mogen verliezen want dan is alles voorbij.

In de pauze is in de statistieken al te zien dat er een overwicht in rebounds is voor GasTerra Flames. Zonder lange man Bekkering want die komt bijna niet voor in het stuk. Kevin Thompson overigens nog minder want die is na vierenhalve spelen al klaar met vijf persoonlijke fouten.

Jason Dourisseau, al jaren een belangrijke kracht van GasTerra Flames, is eigenlijk de gehele game de man die GasTerra Flames op sleeptouw neemt. Zijn drive en scores wanneer het nodig is maken hem zo belangrijk. Gedurende het seizoen miste hij heel veel vrije worpen maar vanavond een misser op dertien schoten. Twaalf belangrijke punten en ook nog eens tien rebounds.

Doordat Bekkering weinig heeft gespeeld mocht Koenis veel minuten maken. Vier punten maar wel tien rebounds. Rebounds maken het verschil deze game. Het laatste kwart begint met 51-52 voor ZZ Leiden. Maar in die laatste minuten pakt GasTerra Flames veel aanvallende rebounds en kan dan eindelijk een gaatje slaan.

“De rebounding maakte het verschil. Donderdag zal het een soortgelijke game gaan worden als vandaag en zaterdag.”, aldus Toon van Helfteren.

“Het hele seizoen pakt Leiden meer rebounds dan wij. Ik ben blij dat dit vanavond niet zo was. Donderdag gaat de ploeg die de meeste intensiteit in de wedstrijd kan leggen winnen. Het zal een harde en moeilijke wedstrijd worden. “, aldus Skelin.

Na een driepunter van Cashwere Wright is het 72-63 en nog twee minuten te spelen. Dat is genoeg voor de overwinning. De overwinning komt niet meer in gevaar en zo zal de serie komende donderdag verder gaan in Leiden.

Gezien het spelbeeld van de laatste twee wedstrijden is het niet te voorspellen wie zal winnen. De kans op winst voor Leiden is misschien net zo groot als dat er zondag nog een wedstrijd vijf gespeeld gaat worden.