Grasshoppers – DAS Delft

Voor de dames uit Katwijk stond er afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. In een rechtstreeks duel om de laatste plaats in de dames ere-divisie was het Grasshoppers dat met haar eigen kwaliteiten (inzet, felheid, teamspel) verslagen werd. Na een 39-41 ruststand waren het de dames uit Delft die zegevierend van het veld afstapten met een duidelijke overwinning: 57-75. Grasshoppers opende met 2 scores van Talia Versteeg en eentje van Carola de Jong, maar dit werd beantwoord door Canadese Kizzy Lopez: 6-7. DAS speelde fysiek sterk in de verdediging, waardoor de voorsprong steeds aan Delftse kant bleef. Via 12-18 werd het eind van het eerste kwart bereikt bij 16-22. Het begin van het tweede kwart was desastreus en uiteindelijk beslissend voor de wedstrijd. Een tussensprint van DAS leverde een 18-36 stand op en vanaf dat moment loopt Grasshoppes achter de feiten aan. Aan Katwijkse kant is het dan alleen nog Colleen White die wat tegengas kan geven en een score van Nadine Sluys leverde de ruststand op 29-42. De tweede helft gaf weer een zwak opend Grasshoppers beeld: 31-52. Toen pas gooiden de Katwijksen iets van hun schroom af: Twee driepunters van Marloes van Klaveren gaven wat hoop in Grasshoppers harten, 41-54, maar het mocht niet baten. Das speelde het 4e kwart slim uit en kon het zich zelfs veroorloven om hun draagende krachten voortijd te wisselen.
Scores van Willemieke Zwaan en Brenda Guijt gaven de eindstand op de borden: 57-75. Scores: Nadine 2, Ilse 2, Willemieke 2, Brenda 4, Carola 5, Talia 7 en Colleen White 27 (11reb). ” We hebben ons het kaas van het brood laten eten Das was duidelijk meer klaar om de strijd aan te gaan. Wij hebben ons laten aftroeven door onze eigen wapens. Tuurlijk hebben we 4 blessures en op de dag van de wedstrijd kwamen er ook nog 2 zieken bij, maar ook met deze groep hadden een betere prestatie neer moeten zetten”. Was het commentaar van coach Rene Mulder