Hanzevast Capitals – EiffelTowers

Nederlandse deelnemers aan de Uleb-Cup staan nu voor de competitie tegenover elkaar. Waarbij voor de EiffelTowers het behouden van de eerste plek het doel is. Het team van Claros zal moeten winnen om aansluiting te houden met de top.

Als je de teams naast elkaar legt dan is EiffelTowers kwalitatief beter maar kan Hanzevast Capitals dit compenseren met een tomeloze inzet. Het harde werken brengt Hanzevast Capitals van 8-8 naar 13-8 maar daarna is EiffelTowers aan zet en komt het dichterbij maar niet genoeg om het kwart te winnen. Het is opvallend dat het team van Wiel inside het lastig heeft om doel te treffen. Vooral Guido Grunheid is offensief niet te stoppen en Niels Meijer draagt een belangrijke steen bij in de defensie.

Een speler waar inside veel van wordt verwacht bij EiffelTowers is Brandon Kurtz. In deze wedstrijd maakt hij dat niet waar. Hij verliest de controle over zijn emoties en haalt na vier minuten in het tweede kwart al zijn vierde fout op. Plek op de bank is voor hem en hij benadeelt zijn team behoorlijk. Wiel heeft geen alternatief want Aarts is wegens het overlijden van zijn vader afwezig.

Een klein EiffelTowers blijft er over maar het kan zijn voorsprong behouden maar vooral door van afstand doel te treffen. Young en vooral Owens scoort er op los. Normaal gesproken speelt hij een bijrol maar vanavond zelfs topscorer.

Na enkele minuten in het derde kwart ontstaat er flinke commotie na een vrije worp. De bal wordt uit het net getikt en vervolgens glijdt die weer door de ring en wordt als twee punten genoteerd. Waarschijnlijk hebben de arbiters gezien dat er een speler de bal heeft geraakt in dat korte moment dat het boven de ring was.

Na deze situatie gaat EiffelTowers verder met het uitbouwen van de voorsprong. Young schiet en brengt het verschil op elf punten. Mijn spelers horen te weten dat Young altijd gaat schieten en goed ook. Daar moeten we scherper op zijn. We moeten agressiever zijn, aldus Claros.

Elf punten voor is ruim maar binnen een paar luttele minuten is het weer verdwenen als sneeuw voor de zon. De vechtlust en het pressen is iets waar EiffelTowers niet mee overweg kan. Weliswaar blijft er een kleine voorsprong staan bij het begin van het laatste kwart.

Hanzevast Capitals lijkt binnen bereik van de tegenstander te zijn. Niets is minder waar want met Kurtz in het veld loopt EiffelTowers opnieuw soepel uit naar een elf punten voorsprong. Kurtz draagt dankzij een paar steals behoorlijk bij aan de voorsprong. Ik zag gewoon spelers in het veld met een lichaamstaal dat ze niet meer in de overwinning geloofden. Maar kom op! Onze achterstand stelde niets voor. Daarom heb ik een timeout genomen. Geloven is het meest belangrijke. Geloven in dat dit de weg is om te winnen., vertelt Claros.

Na de time-out krijgt Kurtz zijn vijfde fout en slaat de wedstrijd om. We spelen drie kwarten goed. Drie turnovers en boef de wedstrijd kantelde. Het is een fourteen-minute game. Het was zeker wel een goede game, analyseert Wiel.

Drie turnovers en het verschil is verdwenen want Heinen schiet ijskoud twee driepunters binnen. Na het vertrek van Oliver is het verzet gebroken en maakt het duo Archbold, Melson de klus af. Archbold laat vanavond zien dat hij de leider op het veld kan zijn, hij scoort zelf maar brengt ook rust in het spel en kan verdelen. Hij is deze pot de olie in de machine geweest en mag daarom als man of the match beschouwd worden.

Voor EiffelTowers is het zuur om zo te verliezen want het staat bijna de gehele wedstrijd voor maar toch verlies je uiteindelijk. Het scenario heeft grote overeenkomsten met de wedstrijd van Hanzevast Capitals tegens CSU Asesoft afgelopen dinsdag in de Uleb Cup. We verloren weliswaar in Roemenie maar speelden wel beter dan vanavond, vindt Pep Claros.