HanzeVast Capitals – EiffelTowers

Sinds lange tijd zijn er weer eens meer dan drieduizend mensen die de verrichtingen van HanzeVast Capitals volgen. Deze mensen zien een waar spektakel waarbij in de eerste vijftien minuten het surplus aan kwaliteiten van EiffelTowers worden geshowd.

Het spel om je vingers bij af te likken verandert in hoog tempo naar een minder niveau. Zodanig dat HanzeVast Capitals kan aanhaken en zelfs de leiding kan overnemen.

Dat dit zou gaan gebeuren was niet te verwachten nadat EiffelTowers in het tweede kwart tweemaal zoveel punten had, 16-32, dan de thuisploeg. Mede dankzij Sam Jones, tien punten in vijf minuten, pakt de ploeg deze grote voorsprong.

Aan de zijde van HanzeVast Capitals wil er niets lukken behalve het pakken van aanvallende rebounds.

In rust hebben ze negen ballen meer gepakt in de aanval dan Den Bosch. De aanvallende rebounds zijn de sleutel in de wedstrijd. Ondanks de toppers die EiffelTowers herbergt is moeilijk om je voorsprong te behouden als de tegenstander vijftien aanvallende rebounds meer pakt. De ploeg heeft daarnaast last van de Wet van Murphy. Alles wat in het eerste bedrijf zo goed verliep lukt niet meer of de ballen vallen niet meer door het netje.

De thuisploeg met Niels Meijer inmiddels op het veld lijkt een engeltje op hun schouder te hebben. Alles lukt en het momentum is aan Groningse zijde en dankzij een regen aan bommen van Hinson en Legans wordt de eerste voorsprong op het bord gezet.

Die Legans wordt door de beste Amerikaan in de ULEB Cup, Leon Rodgers, beschouwt als een zeer goede toevoeging aan het team.Rodgers speelde zelf onopvallend maar hij gaf aan dat zijn focus meer ligt op de Europese wedstrijden. Een tweede argument voor zijn mindere spel vanavond is dat hij erg vermoeid is.

Het kleine voorsprongetje is nog maar het begin. In de tien minuten van het derde kwart scoort HanzeVast Capitals 25 punten tegenover maar acht voor EiffelTowers. Bij de start van het vierde kwart is het gat opgelopen naar zes punten. De zesde man staat op en aan de lichaamstaal van de gasten zie je dat het eigenlijk niet meer stuk kan voor Groningen.

De voorsprong van Capitals wordt eenvoudig in stand gehouden. Een mooi moment vlak voor het einde is de driepunter van Niels Meijer. Zijn droom was om ooit weer te kunnen spelen en vanavond was het zover. De begroeting van het publiek was hartverwarmend en het team heeft vanavond iets recht gezet.

Ondanks de winst vindt Ton Boot dat deze wedstrijd een incident is. EiffelTowers is een zeer goede ploeg en dat hebben ze in Europa ook laten zien. Als wij op onze toppen spelen en zij een mindere dag hebben dan kunnen we van ze winnen. De rebounds zijn cruciaal geweest vanavond.

Randy Wiel vindt het argument vermoeidheid niet een reden voor de nederlaag. We missed the shots in de tweede helft. Hij corrigeerde een eerdere uitspraak dat Groningen en Den Bosch in de finale zullen komen. Ik weet niet wie er in de finale komen maar ik denk dat Groningen wel in de play-offs zal komen. Wij hebben een van de beste teams uit de competitie, aldus Wiel.