HanzeVast Capitals – EiffelTowers

Terwijl het buiten stralend mooi weer is is EiffelTowers in Martiniplaza in een storm beland. Vanaf 5-3 gaat het hard tekeer, heel hard. Een drietje van Buchanan zorgt voor 11-5 na vier minuten. Geen dramatische achterstand nog maar het is de start van een enorme run. Onder leiding van een excellerende Darnell Hinson schiet HanzeVast Capitals naar een grote voorsprong. Twee minuten voor het einde van dit kwart maakt Young de eerste punten weer voor EiffelTowers. De stand is dan al 27-7 en de boeken kunnen nu eigenlijk al dicht na acht minuten speeltijd.Hinson maakt zeventien punten in dit kwart en zal eindigen op 36. Die punten zeggen hem niets want als het team niet had gewonnen zegt dat helemaal niets. Boot is zeer lovend over Hinson en bestempelde hem donderdag al tot een van de beste Amerikanen in de competitie.Het is niet alleen Hinson die zorgt dat HanzeVast Capitals zo riant leidt maar de gasten zijn er zelf ook debet aan. Het wordt moeilijk winnen als je acht turnovers maakt en acht aanvallende rebounds weggeeft. De HanzeVast Capitals hebben deze kansen met twee handen aangegrepen.De voorsprong van 24 punten komt de overige dertig minuten niet meer in gevaar. In het derde kwart komt EiffelTowers nog terug tot zestien punten na twee bommen van Frederiks.Jos Frederiks zorgt voor pit in de ploeg alleen is hij nog steeds niet volledig hersteld van zijn hersenschudding. Naast hem kan Wiel helemaal niet beschikken over Leon Rodgers. De Amerikaan die zijn laatste seizoen in Den Bosch speelt is herstellende van een enkelblessure. Als de play-offs beginnen zal Rodgers er weer bij zijn.Na de zes punten van Frederiks loopt het verschil weer op tot boven de twintig. De aanvallende rebounds zijn telkens voor de ploeg van Ton Boot. Zijn ploeg komt geen enkel moment in gevaar. De laatste tien minuten wordt er ook nog even flink hard gewerkt aan een hoge score. In het laatste kwart regent het driepunters. HanzeVast Capitals scoort 33 puntjes en Gary Buchanan maakt middels een driepunter het magische honderste punt.

Het is de tweede maal dit seizoen dat HanzeVast Capitals de 100 punten haalt en andermaal is het tegen de EiffelTowers.Op het eerste kwart na is Randy Wiel niet ontevreden. “Misschien zaten ze nog in de bus of zo, ik weet het niet. Je hebt zo van die dagen en wij hadden onze dag niet.” Topscorer voor Den Bosch, Eric Nelson, kan blijven lachen ondanks de grote nederlaag. “Dit is nog maar onze vierde verliespartij van dit seizoen. Niet iets om je dus zorgen over te maken.”

Wij stopten meer energie in de wedstrijd, is een mogelijke verklaring voor de winst aldus Ton Boot. Hij vindt ook dat Den Bosch een moeilijk seizoen heeft. “Het is moeilijk geconcentreerd te blijven als je zo ver bovenaan staat in de competitie.” Shantey Legans heeft in de ogen van Boot weinig geleerd de laatste tijd. Het gat tussen hem en Hinson is groter geworden en om het gat te verkleinen zou Hinson slechter moeten gaan spelen.Een groot verschil in score en 21-5 met aanvallende rebounds spreekt boekdelen zelfs als je de sublieme prestatie van Hinson buiten beschouwing laat. De overwinning en vooral de manier waarop

Laat zien dat ondanks de verloren bekerfinale HanzeVast Capitals in vorm begint te komen.