heren promotiedivisie: Houtman Attacus – Punch Delft

Eindelijk winst was de meest geslaakte kreet op de tribune, maar ook door de spelers van Attacus zelf.
Na wekenlang met enkele punten verschil te verliezen werd zaterdag tegen Delft in de tweede helft de wedstrijd volledig omgebogen. Met 74-65 werd het team waar jaren EBBC coach Toon van Helfteren heeft gespeeld verslagen. De opening van de wedstrijd was zeer matig en met aarzelend basketball keek Veghel direct tegen een paar punten achterstand. Door enkele acties inside werd aansluiting gevonden en met 15-17 eindigde het eerste kwart. Delft kwam daarna goed op schot met enkele ex-Eredivisie spelers in de ploeg straalt er wel ervaring vanaf. Het trage spel van Houtman Attacus was op dat moment totaal verkeerd en de vele ballen die de ring raakten gingen allemaal mis. Met ruim 10 punten achter leek het tijdens de rust moeilijk te worden voor de ploeg van Nooter. Met het inbrengen van de jeugdige speler Gerdjan Welten werd verdedigend de boel even flink opgeschud. De hele Veghelse ploeg kreeg hierdoor weer vertrouwen en de inhaalrace ging van start. Met Gabe Goree en Bjorn Janki in de ploeg werd er met hoog rendement gebald. Er werden veel ballen onderschept en ook aanvallend werd veel sneller gespeeld. Voor het eerst op voorsprong kwam Houtman Attacus aan het eind van de derde periode en met enkele gelukstreffers van Mark Bevers werd de wedstrijd waarin 30 minuten tegen een achterstand is aangekeken met een zege bekroond.