Historische prestatie Donar tegen Keravnos en op weg naar de kwart finales!

Donar speelt zijn eerste thuiswedstrijd van het jaar 2018 tegen het Cypriotische Keravnos., het team van Mohamed Abukar. Hij speelde lang geleden voor Amsterdam samen met Donar-speler Gipson. Hij heeft de hoogste efficiency in de regular season en tweede op de ranking voor gemiddeld aantal punten per game.

Ondanks al zijn kwaliteiten begint Donar sterk. Onder aanvoering van Koenis is de start super. Koenis heeft de “time of his life” met 19 puntjes in een kwart. Vijf driepunters op rij en nog twee veldscores in een kwart. Het zorgt mede voor een 29-22 eindstand na kwart 1.

Een gat van zeven punten is te overbruggen maar de Cyprioten of beter gezegd Amerikanen in Cypriotische dienst komen er niet aan te pas. De mannen van Braal gaan helemaal los met schieten en staan bij de rust op een ongelooflijk percentage van 62% driepunters en 64% tweepunters. In de rebound is het verschil ook groot en zo gaan de teams rusten bij 58-39.

Meneer King heeft het scoren voor zijn rekening genomen bij Keravnos maar ondanks zijn inbreng wordt de game in het derde kwart definitief beslist. Donar blijft ongelooflijk goed aanvallen en schieten zodat de mannen in het geel-bruin eenvoudig worden opgerold. De individuele scores van die mannen zijn mooi maar het heeft geen schijn van kans tegen het teamspel van Donar.

Donar brengt het gat zelfs naar 30 punten in het derde kwart en dus is de tweede overwinning een feit. Na veel scores in het derde kwart gaat de machine van Donar rustig verder in het laatste kwart.

Koenis scoort zijn zevende driepunter en wordt met 25 punten topscorer zelfs. Bijzonder aan deze prestatie ook is dat Koenis 100% schiet en gewoon foutloos is. Daarnaast wint Donar met 109-69 van de Cyprioten en dat is een zeer goede prestatie.

Grootste overwinning Europees in jaren, hoogste schotpercentage en hoogste score in jaren Europees voor Donar, Koenis 100% schotpercentage. Veertig rake schoten en 30 assists en zo is het een unieke en super goede wedstrijd.

Fantastische prestatie en Donar staat nu ongeslagen aan de kop in Groep L van de FIBA Europe Cup. De ploeg strandde vorig jaar op saldo voor de kwart-finales. Nu is het op de goede weg naar de kwart-finales.