ProBuild Lions – Grasshoppers

Licht herstel voor Grasshoppers Dames 1, ondanks verlies tegen ProBuild: 73-49. Grasshoppers speelde afgelopen zaterdag haar 3e wedstrijd in een week tijd uit tegen de nummer 2 in competitie, Probuild Lions uit Landsmeer. Na een gelijk opgaande eerste helft, dat werd afgesloten met een 28-29 in het voordeel van Katwijksen, was het toch het sterke Probuild dat aan het langste eind trok: 73-49. Colleen White opende de score voor Grasshoppers, maar het antwoord van Amerikaanse Davidson (totaal 22 punten) was passend met een gewone score gevolgd door twee 3punters was het de thuisploeg uit Landsmeer dat een voorsprong nam: 8-2. Vervolgens waren er twee driepunters van Kee Brinks die zorgde voor evenwicht (8-8) en een score van Colleen White en twee driepunters van Carola de Jong sloten een goed eerste kwart af in het voordeel van Grasshoppers: 14-18. Het tweede kwart was gelijk aan het eerste kwart, Probuild kwam terug tot 19-20 waarna een driepunter van juniore Nadine Sluys een tussensprint inluidde voor Grasshoppers: 19-27. Probuild, met veel lengte en ervaring liet er geen gras over groeien en zorgde met de rust al voor aansluiting: 28-29 voor Grasshoppers. Menig toeschouwer konden hun ogen niet geloven was dit een wedstrijd tussen de nummer 2 en nummer laatst in competitie? Zaak voor Grasshoppers was om het harde werken en geconcentreerde spelen in de tweede helft vol te houden. Tot 33-33 gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe Een aantal keren balverlies luidde een run in van Probuild dat ophield bij 33-47. Colleen White bracht met 6 scores op rij in het begin van het laatste kwart de score nog terug naar 40-56, maar daarna was de koek op. Het waren de beide Amerikaansen Davidson en center Williams die de eindscore brachten op 73-49.
Scores: Ilse van de Oever 2, Corinda van Velzen 2, Marloes van Klaveren 2, Talia Versteeg 3, Kee Brinks 6, Nadine Sluys 7, Carola de Jong 11, Colleen White 16 (10 rebounds). Coach Mulder zag zijn ploeg een goede eerste helft spelen. We hielden ons aan de afspraken door het balverlies beperkt te houden, de aanval goed uit te spelen en hard te werken in verdediging. Tot halverwege het 3e kwart ging dat goed toen hadden we een mindere fase met een aantal keren balverlies achter elkaar dit werd direct door de tegenstander afgestraft. Wel was ik tevreden dat we tot het eind toe de concentratie vasthielden en de organisatie weer beter stond dan de laatste bekerwedstrijd.