Wildcats – Grasshoppers

Na een gelijk opgaande eerste helft (30-30) was het een scoreloze eerst 5 minuten die ervoor zorgde dat Wildcats een onoverkomelijke voorsprong nam (44-30). Dit verschil werd tot het eind van de wedstrijd vastgehouden: 66-50. Grasshoppers was met 2 junioren (Ilse van den Oever en Brenda Guyt) en dus met 8 speelsters afgereisd naar Nijmegen. Helaas voor Brenda was haar optreden van korte duur. Na nog geen 1 minuten in het veld te hebben gestaan, was het een verkeerde beweging waardoor ze haar spier/pees onder haar knie verrekte. Voor haar was dit einde wedstrijd en voor Grasshoppers wederom een uitdunning van de toch al smalle groep. De begin fase was voor Nijmegen. Aan Grasshoppers kant was het alleen Colleen White en Talia Versteeg die scoorde. 12-4 na 4 minuten. Vervolgens werd de bal beter rond gespeeld en de open speelster gevonden. De driepunter van Ilse van de Oever gaf bijna aansluiting 14-11. Aan het eind van het eerste kwart bij de stand 20-15 was de laatste aanval voor Grasshoppers, althans zo leek het. Een zwakke pass zorgde er helaas voor dat Wildcats de laatste score op het bord bracht (22-15 in plaats van 20-17).
Een bijzonder sterk optreden in het begin van het tweede kwart (Colleen White scoorde 8 punten op rij) gaven een kleine voorsprong 22-23. Een driepunter van Carola de Jong gevolgd door een gewone score gaf het grootste voordeel voor Grasshoppers 24-28. De daarop volgend aanval van Katwijkse kant ging te gehaast en leverde balverlies op. In plaats van consolideren en uitbouw van de voorsprong gaf Wildcats de gelegenheid aan te klampen: 28-28. Een slechte inname van de bal zorgde ervoor dat niet Grasshoppers met een voorsprong ging rusten, maar de stand precies gelijk eindigde: 30-30. Het begin van het 3e kwart was desastreus. 5 minuten lang bleef de deksel voor Grasshoppers op de ring liggen en Wildcats liep uit naar 44-30 totdat Marloes van Klaveren de ban brak: 44-35. Doordat de Katwijkse dames slecht aan het passen waren en niet de posities innamen om de press te breken was de stand na drie kwarten: 52-37.
Het vierde kwart gaf helaas geen ander beeld op. De dames van Grasshoppers grossierden in balverlies (totaal 28x) terwijl Wildcats nog ook nog een 3 punters raak gingen schieten. Driepunters aan Katwijkse kant van Corinda van Velzen en de ook net van griep hersteld Kee Brinks gaven de eindstand nog wat aanzien 66-50. Scores: Corinda 3, Kee 3, Talia 4 (8 reb en 7 balverlies), Carola 9, Ilse 9, Colleen 22 (10 reb en 7 balverlies). Coach Mulder: Ondanks het vroege tijdstip waren we zeker de eerste helft goed bij de les. We hadden alleen toen iets slimmer moeten spelen en een voorsprong had erin gezeten. Helaas was onze start in de tweede helft ronduit slecht. Posities werden niet meer ingenomen en speelsters probeerde individueel zaken op te lossen in plaats van met het gehele team. We hebben hard gewerkt, maar helaas was het balverlies te hoog.