MPC Capitals – Demon Astronauts

Astronauts terug op aarde

In tegenstelling tot Andre Kuiper die deze week de ruimte wordt ingeschoten zijn de Demon Astronauts terug op aarde gezet door MPC Capitals. Voor MPC Capitals is er in deze wedstrijd niets meer te behalen dan een morele overwinning. Demon Astronauts komt naar Groningen toe om zijn eerste plaats veilig te stellen.

De Martiniplaza is met bijna 2000 mensen erg goed gevuld en vanaf de start van de wedstrijd zit de sfeer erin. Een wedstrijd die begint met sterk verdedigende ploegen. Driepunters brengen in het eerste kwart telkens een gaatje tussen de twee teams in het voordeel van MPC Capitals. De driepunter van Buchanan geeft MPC Capitals een voorspring van 17-11 met nog twee minuten te spelen in een keihard eerste kwart. In de laatste minuten van dit kwart lijkt het helemaal uit te hand te lopen. De ellebogen vliegen over & weer en Mario Bennis is een slachtoffer. Hij wordt keihard omgeduwd door Triemstra en Bennis wordt beloond met een aanvallende fout.

De vechtlust bij beide teams straalt er van maar MPC Capitals is meer gefocust, spelen met een hogere intensiteit dan die van ons, vind coach Arik Shivek.

MPC Capitals probeert zoveel mogelijk fouten te scoren binnen de eerste minuut van het tweede kwart en met vier persoonlijke fouten doe je het dan goed. De Demon Astronauts komen door viermaal balbezit helemaal terug en gelijk. De Astronauts komen alleen niet op voorsprong. MPC Capitals zal de voorsprong ook nooit afstaan aan de Demon Astronauts.

Teddy Gibson scoort een driepunter en terwijl de bal nog in de lucht is wordt er een fout begaan op Milko Lieverst. Een mooie vijfpuntsaanval door Demon Astronauts. De driepunter van Buchanan sluit het kwart af en gaan de teams rusten met een stand van 40-31.

Het laatste kwart begint met een grove overtreding van Milko Lievert, de diskwalificerende fout is de enige juiste die de scheidsrechters kunnen geven. Uiteindelijk krijgt Ton Boot de technische fout omdat hij zich beklaagt waarom Lieverst geen fout toegewezen krijgt. Kriisa wordt in de lucht door de veteraan Lieverst keihard naar beneden getrokken en Kriisa komt zeer ongelukkig terecht. Een enorm fluitconcert valt Lieverst ten deel die wel aan mag leggen voor de vrije worpen vanwege de technische fout.

Demon Astronauts probeert om in te lopen door bommen van Richards, Spinks en de goed spelende Gibson. Helaas gooit de 12-0 run van MPC Capitals de wedstrijd definitief in het slot. Vlak nadat Spinks zijn vijfde fout heeft gekregen sluit Reed de wedstrijd in stijl af door keihard te dunken.

Vanavond is een voorbeeld van het andere speltype dat MPC Capitals nu speelt zonder Travis Young. Het team maakt nog steeds fouten, speelt niet consistent en is ook nog erg onvoorspelbaar, aldus Ton Boot.

They deserve to win, en onze verdediging is slecht geweest vandaag, terwijl we altijd verdedigend spelen.