Leiden wint dog fight in Groningen en brengt stand op 1-1

De tweede wedstrijd tussen Donar en ZZ Leiden speelt zich af in een bijna uitverkocht Martiniplaza. De toeschouwers krijgen een Donar te zien wat in het begin van de game snel tien punten voorsprong pakt. Daarna komen de bezoekers terug en bij het eind van het eerste kwart is het nog maar twee punten, 19-17.

Daarna ontstaat er een game die tot aan het eind heel close blijft. Een voorsprong van Donar wordt dan weer overgenomen door ZZ Leiden. De bezoekers geven vanaf het eind van het derde kwart de leiding niet meer af. Donar is altijd dicht in de buurt.

Maar de thuisploeg kan de zeer effectief spelende Rutherford niet aan banden leggen. De lange Amerikaan mag 24 punten maken. In de eerste wedstrijd onzichtbaar terwijl vanavond het trio Hammond, Venskus en Collins maar relatief weinig punten scoren.

Clay Mounce is voor Donar productief en heeft net als Rutherford een double-double. Maar samen met Taylor net te weinig punten om de game te winnen.

Leiden wint deze game twee en zoals Donar-coach Stimac vertelt :”het is een serie van UFC-wedstrijden”. Zijn collega Spradley spreekt van een “dog fight”.