“Exceptional shooting” brengt Donar de winst

De eerste wedstrijd in de Gold League met debutant Nick Tomsick. De speler die graag meer speeltijd wilde en dat krijgt in Groningen. Hij is startende guard en maakt in die eerste minuten een prima indruk. Donar begint gretig aan de wedstrijd tegen Luik en komt zo direct op een kleine voorsprong.

In het tweede kwart komen de bezoekers zeer dichtbij. Ze naderen Donar tot drie punten mede dankzij Anosike. Donar mag nog een paar puntjes erbij sprokkelen en begint aan de thee met 36-31. Tomsick is dan met acht punten het meest productief.

Na de rust komt Donar goed uit de startblokken. De ploeg loopt ver uit tot maximaal vijftien punten. Dat brengt de thuisploeg nog niet in veilige haven. Liege knokt zich weer terug tot vijf punten.

Het zijn dan Sander Hollanders en Nick Tomsick die middels driepunters de thuisploeg lucht geven[ME1] . De thuisploeg neemt dan weer een voorsprong van negen punten en Donar geeft de winst niet meer weg. Debutant Nick Tomsick eindigt met 25 punten en drie assists.

RWS Liege Basket geeft het daarna op en zo is Donar de volgende Nederlandse club die de Gold League begint met een overwinning. Hollanders en Tomsick scoren beiden zeven driepunters. Sander Hollanders is heel duidelijk na afloop: ”zonder het goede schieten was het een andere game”.

Coach Stimac noemt het ‘exceptional shooting’ zelfs. De 11 aanvallende rebounds meer voor Luik is onder ander een punt waar beiden naar verwijzen. Maar fast-break points van 0-20 en bench points van 11-35 allemaal in het voordeel van de bezoekers maken wel duidelijk dat Donar ruimte heeft om te verbeteren.

Donar wint uiteindelijk met 81-75 en begint zo met een goed gevoel aan de Gold League.