eredivisie dames : Grasshoppers – Shooters

De voortekenen waren niet al te goed. Grasshoppers trad aan met 8 speelsters waarvan er slechts 5 topfit waren. Shooters had de eerste wedstrijd tegen Lieshout gewonnen met 91-86 en het was bekend dat Grasshoppers de openingswedstrijd van het seizoen met 5 punten verschil verloren had. Grasshoppers startte slap aan de wedstrijd. Shooters was scherper en nam brutaal een voorsprong. Van 6-2 werd het 8-5. Daarna volgde een gelijk opgaande strijd en aan het eind van de eerste periode was de stand weer helemaal gelijk 19-19. Opnieuw was het Shooters die sterker aan het kwart begon: 26-19. Waren het in het eerste kwart Alie Rousseau en Petra de Zwart die de stand rechttrokken, dit keer waren het Carola de Jong en Talia Versteeg die ervoor zorgde dat de ruststand 35-33 werd. Duidelijk was dat er teveel balverlies was, er ook scherper gespeeld moest worden en er ook een aanpassing aan het fysieke spel van Shooters gedaan moest worden. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Jessica Kemp opende met een driepunter, gevolgd door een score van Petra de Zwart en weer een drietje van Carola de Jong. Grasshoppers liep uit naar 35-43. Toch gaf Shooters niet op. Door een driepunter in de slotseconde van het derde kwart was de stand na 30 minuten 43-48 in het voordeel van Grasshoppers. Petra de Zwart opende middels 2 benutte vrije worpen de score. Sanne van Bohemen knalde er nog een driepunter overheen waardoor het verschil op 7 punten kwam. Nog 1 keer kromde Shooters de rug en met nog 3 minuten te gaan was de stand: 54-57 voor de Katwijksen. Een 3 punter van Carola de Jong deed de deur op slot en aan de vrije worplijn werd de eindstand bepaald op 54-63.