Bekeravontuur Barons D1 alweer voorbij

Ieder jaar lijken de dames van Barons één zekerheid te hebben in de strijd om de NBB beker, een loting tegen één van de sterkere teams uit de dames eredivisie. Het nieuwe seizoen maakt op deze regel geen uitzondering met de loting tegen het Amsterdamse BV Lely. Een tegenstander die vorig jaar nog in play-offs om de landstitel stond en veel te sterk bleek. Het kan bijna geen toeval zijn, maar toch was het weer waar. Weer stond er een wedstrijd tegen een sterke tegenstander in de eerste ronde van beker gepland. Winnen is dan bijna onmogelijk, maar je kunt vechten voor wat je waard bent en hieraan schortte het een en ander zaterdagavond. Vanaf de sprongbal zocht BV Lely Amsterdam naar mogelijkheden om het baltempo hoog te leggen en slaagde hierin aardig door balverlies en het missen van kansen door de thuisspelende ploeg. Keer op keer kon geen vuist gevormd worden om het BV Lely werkelijk moeilijk te maken. Aan het eind van de eerste helft keek Barons dan ook tegen een omvangrijke achterstand aan van 13 – 46. Fris uit de kleedkamer begint Barons de tweede helft veel beter maar blijkt toch niet opgewassen te zijn tegen het nu met scherp schietende BV Lely. Amsterdam loopt verder uit en had de wedstrijd rustig uit kunnen spelen als Barons niet eindelijk de weg had gevonden iets terug te doen in een behoorlijk fysiek vierde kwart. Het kwaad was toen jammer genoeg al geschied. De eindstand werd vastgesteld op 37 – 85.