heren promotie-divisie: MSV Noordwijk – Omniworld Almere

De laatste jaren stond MSV zonder uitzondering op het podium bij het opmaken van de eindrangschikking in de promotiedivisie. De titel bleef echter altijd buiten bereik van de Noordwijkers. Na de 76-69 overwinning op enig overgebleven concurrent en mede-koploper Omniworld ligt de titel nu echt voor het grijpen. De vreugde in Noordwijk, met dik vierhonderd toeschouwers op de tribunes, was groot. In een even zinderend als spectaculaire wedstrijd waarin ook plaats was voor dramatiek, lieten de Noordwijkers zien gekroond te willen worden als kampioen van de promotiedivisie. De opdracht vooraf was even duidelijk als moeilijk, winnen. En dan liefst met elf punten verschil of meer om de achterstand, opgelopen in de verloren uitwedstrijd, goed te maken.. Ondanks de overtuiging dat de noordwijkers deze lastige missie konden volbrengen startte het team van coach Burhan Alibegovic slecht. Strak van de zenuwen, twee driepunters en twee veldscores later stond er een 2-10 tussenstand op het bord. Gelukkig was dit het sein voor de Noordwijkers de schroom van zich af te werpen en te beginnen met basketballen.
Enkele scores later haaktn de Noordwijkers alweer aan omhet eerste kwart met 18-16 winnend af te sluiten. De gehele eerste helft gaven beide teams elkaar geen duimbreed toeom de eerste helft bij 37-36 af te sluiten. Opvallend was wel dat MSV door de gretigheid zichzelf nogal eens voorbijliep en daardoor te vaak onnodig balverlies leed. Daardoor kon het nooit echt afstand nemen temeer omdat teveel eenvoudige scores onbenut bleven. Met name vanaf de vrije worpenlijn bleven de Noordwijkers ver onder de maat. Van de 42 scoringskansen verzilverde het er slechts 22. Voor de toeschouwers en beide teams was het een gemiste kans dat beide scheidsrechters de wedstrijd niet wat beter op de juiste waarde wisten in te schatten. De angst om de greep op de wedstrijd te verliezen zat de heren zo hoog dat om het minste of geringste de wedstrijd werd stilgelegd om een vermeende overtreding te bestraffen. Het kon ervoor zorgen dat de wedstrijd nooit echt los kon komen. In de tweede helft waren het de Noordwijkers die het initiatief naar zich toe trokken.. Tot 67-64 kon Omniworld gevaarlijk dicht bij blijven en hoopte met een in de haast opgezette zone het laatste gaatje met de Noordwijkers te dichten. Voor rasschutters Zeeger van Leeuwen maar met name Bas Snijders was dit het sein om de wedstrijd definitief in Noordwijks voordeel te schieten. Via 67-63 liepen de Noordwijkers weg naar een 76-64 wat een virtuele titel betekende. Een uitzinnig publiek ging er een minuut voor tijd nog eens goed voor zitten. In de slotminuut ging MSV te geforceerd op zoek naar een nog grotere voorsprong. De wedstrijd eindigde uiteondelijk bij 76-69. Wat betekent dat de titel volgende week in eigen huis tegen het Delftse Punch behaald kan worden. Een gelukkige coach Burhan Alibegovic stelde na afloop dat hij een fantastische wedstrijd in een ongelooflijke ambiance had gezien. De spelers zijn vandaag voor elkaar door het vuur gegaan. We begonnen erg zenuwachtig maar konden ons gelukkig snel herpakken. Hiervoor zijn we nu al jarn aan het bouwen om het eindelijk eens af te kunnen maken. En eigenlij hadden we dat vandaag al moeten doen. Als je je vrije worpen er gewoon ingooit win je de wedstrijd met twintig punten verschil en zijn we kampioen. Nu zullen we nog een keer vol aan de bak moeten tegen Punch om het in mij ogen verdiende kampioenschap te mogen vieren. Het mag nooit gebeuren dat we dit nog uit handen geven.