Meisjes Eredivisie: Arnhemia Eagels – Cape Holland

Een vooral slap en ongeïnspireerd spelend Cape Holland pakt toch nog een ruime overwinning, welke vooral in de 2e helft tot uitdrukking kwam. Zo kan je het verhaal van de wedstrijd wel noemen, wij speelde dik onder ons kunnen en lieten ons vooral in het tweede kwart aftroeven door de tegenstander.

Vooral verdedigend was het een puinhoop, de afspraken werden niet na gekomen en aanvallend was het ook armoe troef bij ons. Het was duidelijk dat wij niet klaar waren voor deze wedstrijd. Het 1e kwart pakte we wel meteen een voorsprong van 15 – 5 na 5 minuten spelen maar het was vooral te danken aan het feit dat de tegenstander geen raad wist met de ruimte die ze kregen anders had de stand er iets anders uit gezien. De tegenstander zag wel kans om na die 5 minuten het zelfde aantal punten als ons te scoren zodat de volgende 5 minuten eindigde in een 9 – 9 zodat het einde van het 1e kwart werd bereikt met een 14 – 24 stand. Wie dacht dat Cape Holland na dit kwart wilde laten zien dat we op een gedeelde 1e plaats staan kwam bedrogen uit. Het bleef kommer en kwel en wie er ook in het veld stond en in welke samenstelling het maakte allemaal niets uit, wij wilde gewoon niet beter gaan spelen en de tegenstander kon erg makkelijk in het spoor blijven van ons. We begonnen met drie scores op rij in 1 minuut maar in plaats van door te drukken zakte we weer af naar een bedenkelijk niveau, waar de tegenstander wel raad mee wist en vooral hun guard was door ons niet af te stoppen en zij sneed constant door onze verdediging heen, en vond steeds een vrij staande speelster die dan in een scoringspositie gebracht werd. We wisten het 2e kwart nog wel winnend afsluiten maar dat was dan het enigste positieve aan dit kwart van onze zijde, zodat de russtand werd bepaald op 28 – 40 ( 14 – 16). Nadat er in de rust door mij een compliment aan de speelsters was gemaakt om hun fantastische spel een koploper waardig kwamen wij een stuk scherper uit de kleedkamer. We begonnen meteen een stuk fanatieker aan de 2e helft en binnen 5 minuten hadden wij dmv een 16 – 2 run orde op zaken gesteld , helaas zakte we weer terug en kon de tegenstander de rest van het 2e kwart weer gelijke tred met ons houden zodat we aan het slot van het 3e kwart een stand van 38 – 64 (10 – 24) op het bord hadden gebracht..

Het 4e kwart was duidelijk dat het beste er wel afwas bij de tegenstander en dat zij vooral conditioneel er wat door heen zaten, ondanks dat bleven zij fanatiek spelen echter zij hadden niet meer het vermogen om nog iets te doen aan de achterstand. En langzaam maar zeker konden wij onze voorsprong uitbreiden waarbij de tegenstander vooral moeite kreeg om onze press te gaan verslaan. En doordat we ook de aanval nu wel redelijk op orde hadden konden we langzaam maar zeker uitlopen naar een voorsprong van 40 punten, zodat de eindstand werd bepaald op 50 – 90 (12-26).