GasTerra Flames – ZZ Leiden

Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt spelen de GasTerra Flames en ZZ Leiden hun laatste halve finale. Een finalewedstrijd die gespeeld gaat worden in een volledig gevulde Martiniplaza. Twee dagen voor de wedstrijd waren alle kaartjes al verkocht.

De sfeer zit er dus ook goed in en de wedstrijd verloopt goed althans voor de thuisploeg. Bekkering neemt weer het voortouw. In enkele minuten vergaart de center zes punten bij elkaar. GasTerra Flames slaat zo een klein gaatje van vier punten.

Zorg en Zekerheid Leiden is een taaie ploeg en zeker Worthy de Jong jaagt overal op het veld op een steal. Zo mag hij op drie minuten voor het eind de ploegen op gelijke hoogte brengen. De vrije worp die zelfs zijn ploeg op voorsprong kan brengen gaat mis.

“Leiden heeft het onderste uit ons gehaald door hun taaiheid”, aldus Skelin.

Daarna neemt GasTerra Flames weer het heft in handen en schiet het naar 24-12. De paar minuten speeltijd in het eerste kwart van Voorn waren zeer effectief. Tweemaal een bom naar binnen maken het verschil. Na de run loopt Zorg en Zekerheid Leiden heel langzaam weer in.

Het is DeJuan Wright die de ploegen zelfs weer binnen de 10 punten brengt vlak voor de pauze. Alleen in de eerste minuten is het tot nu toe echt spannend verder is het ZZ Leiden wat vooral achter de feiten aan loopt. Dat komt mede doordat ze in de rust al 9 turnovers hebben tegenover maar 3 voor de thuisploeg.

In eerdere wedstrijden gaf coach Skelin al aan dat hij ongelukkig werd van dat Leiden meer rebounds pakt. Deze wedstrijd lukt dat ZZ Leiden andermaal.

Direct na de onderbreking lijkt GasTerra Flames de wedstrijd op het slot te willen gooien. Het schiet naar 47-28 en nu lijkt het een schier onmogelijke opgave te worden voor ZZ Leiden. Maar de ploeg blijft knokken zonder Kherrazi die andermaal ontbreekt. Door een score van DeJuan Wright is het 51-39. Even later is het zelfs Worthy de Jong die het 53-43 maakt. Zou het dan toch nog gaan lukken?

Het antwoord is eigenlijk gewoon ‘nee’ want het laatste kwart begint met een voorsprong van 13 punten voor de GasTerra Flames. De overwinning komt geen moment meer in gevaar. Het lukt GasTerra Flames om een 2-0 achterstand in de serie om te buigen naar een 3-2 overwinning.

Dat is in de historie niet heel vaak voorgekomen en het was op het randje. “Het was living on the edge maar het is uiteindelijk gelukt. Daardoor smaakt deze overwinning extra zoet. “, aldus Skelin.

Toon van Helfteren heeft geen enkel commentaar op de wedstrijd maar wil nog wel zijn collega feliciteren. Men kan nu nog heel lang discussieren of de afwezigheid van Kherrazi een verschil had gemaakt of dat dit de laatste wedstrijd van Van Helfteren is geweest in Leidse dienst. Niemand weet het antwoord. Feit is wel dat dinsdag GasTerra Flames en SPM Shoeters beginnen aan de finale-serie en die start in Martiniplaza.