dames ere-divisie: Grasshoppers – Lely

Grasshoppers Dames 1 boekt hele knappe overwinning op Lely: 72-59. In de eerdere midweekse uitwedstrijd tegen Perik ging het nog andersom. Zaterdag jl. ging het, onder het toeziend oog van de burgemeester van Katwijk en het vele enthousiaste publiek, na een slechte start een stuk beter en heeft Grasshoppers titelkandidaat Lely uit Amsterdam verslagen. Na een 32-31 ruststand werd het uiteindelijk 72-59 en bleven de punten gezien het spelbeeld terecht in Katwijk. Lely vloog uit de startblokken en nam een grote voorsprong: Via 0-13 na 5 minuten was het Carola de Jong die met een driepunter voor de eerste Katwijkse score zorgde. Coach Mulder had toen al 3 speelsters ingewisseld om de scherpte in zijn ploeg terug te krijgen. Dat lukte na 3 scores op rij van Alie Rousseau waarna het eerste kwart afgesloten werd met een 12-19 achterstand. Wederom Carola de Jong met een driepunter en 3 vrije worpen van Alie Rousseau zorgden ervoor dat de stand weer bijna in evenwicht was (18-19). Sanne Bakker van Lely scoorde ook een driepunter, maar enkele inside scores van Petra de Zwart bracht de ploegen in volledig evenwicht: 26-26. Een score van Talia Versteeg en weer Petra de Zwart bracht een kleine voorsprong op de borden voor de Katwijksen. Begin tweede helft leek het noodlot toe te slaan. Was het in de eerste minuut Marloes van Klaveren die door haar enkel ging (ze werd uitstekend vervangen door Talia Versteeg), bij een 44-37 voorsprong was het Alie Rousseau die hetzelfde overkwam. Lely pakte het momentum over door haar Amerikaanse en kwam terug naar 44-44. Doordat ook Petra de Zwart met kramp even naar de kant moest, was het Lely dat na drie kwarten met 2 punten voorstond: 48-50.
Een gescoorde vrije worp van Petra de Zwart en ook eentje van Tanya Bröring voor Lely (de ex-Grasshopper speelde een ongelukkige wedstrijd) bracht de stand op 49-51. Vervolgens was het de heel sterk spelende Jessica Kemp die met een score en benutte bonus de voorsprong weer aan Grasshoppers gaf: 52-51.
Vrije worpen na een technische fout van de coach van Lely en opnieuw scores van Petra de Zwart en Jessica Kemp gaven het eerste gaatje: 60-53. Via 64-55 werd het nog 64-59 met nog twee minuten te spelen.
Voor het zeer enthousiaste publiek probeerde Lely de klok te stoppen door fouten te maken. Grasshoppers bleef echter koel aan de vrije worplijn en uiteindelijk streek Grasshoppers de winst op: 72-59. Scores: Sanne van Bohemen 4
Talia Versteeg 9
Jessica Kemp 9
Carola de Jong 12
Alie Rousseau 18
Petra de Zwart 20 (14reb). Coach Mulder had een redelijke goede, maar zeker wel een spannende wedstrijd gezien: “We begonnen natuurlijk enorm zwak. Het leek wel alsof een paar dames niet wisten wat hun overkwam. Gelukkig raakten we niet in paniek en kropen we langzaam maar zeker terug. Door een goede verdediging werd de basis gelegd voor de overwinning. Ondanks de twee blessures bleven we in een goede afloop geloven en dit was een echte teamoverwinning. Mede door de ruggesteun van het fantastische publiek konden we deze wedstrijd winnend afsluiten.”