dames ere-divisie: Grasshoppers – Perik Jumpers

Voor beide teams was het de derde wedstrijd in een week. Perik had woensdag en Grasshoppers donderdag, haar kwartfinale bekerwedstrijd gewonnen en staan in de halve finale in januari opnieuw tegenover elkaar. Als deze competitiewedstrijd qua spanning een voorproefje op deze halve finale bekerwedstrijd is, zal het in januari ook een interessante wedstrijd worden. Grasshoppers startte de wedstrijd goed en behield tot het eind de voorsprong, waarmee de laatste wedstrijd van 2004 winnend werd afgesloten: 76-71. Grasshoppers opent sterk door Petra de Zwart. Via 6-3 staan de Katwijksen aan het einde van het eerste kwart met 16-11 voor. Perik liet zien over een opvallend sterk inside tandem te beschikken (de Amerikaanse Pater, 19 pnt. en landgenote Kelly, 21 pnt.). Zowel Petra de Zwart als Jessica Kemp hadden hun handen vol aan deze speelsters. In het tweede kwart wederom een sterke start van Grasshoppers. Petra met vrije worp en Carola de Jong middels een driepunter gaven een 23-11 tussenstand op de borden. De Canadese/Nederlandse Bekkering zorgde door mooie back-door acties voor dat Perik niet verder achterop raakte, 30-22. Carola de Jong en Talia Versteeg kwamen een paar keer goed door waardoor de ruststand op 39-32 kwam. Het derde kwart begon Grasshoppers aan te dringen in de verdediging. Een 8 seconden overtreding werd niet bestraft door de scheidsrechters, waardoor Perik middels een driepunter aansluiting kreeg: 39-35. Coach Mulder die daarover bij de arbiters reclameerde kreeg een technische fout, waardoor het verschil terugliep naar 39-36. Carola de Jong met score plus bonus, Petra de Zwart met een jumpertje en Alie Rousseau met score plus bonus gaven een 49-41 tussenstand op de borden. Rousseau was in de eerste helft zeker niet gelukkig in de afronding, maar herpakte zich uitstekend. Vijf driepunters op rij zorgden ervoor dat Perik niet dichterbij kon komen. Het publiek stond op de banken na de zoveelste verre rake driepunter en ging als een blok achter het team staan. Perik gaf niet op. De verdediging werd nog strakker aangetrokken, maar het snelscorende Amerikaanse duo van Perik liet met nog 2 minuten op de klok een stand van 73-71 aantekenen op het scorebord. Vrije worpen van Carola de Jong en van Petra de Zwart zorgden ervoor dat Grasshoppers dik verdiend de twee punten in huis hield.