dames ere-divisie: Wildcats – Grasshoppers

Grasshoppers verliest in Nijmegen van Wildcats: 67-48 In een midweekse wedstrijd tegen Wildcats in Nijmegen heeft Grasshoppers het onderspit moeten delven in een van Katwijkse kant slechte wedstrijd. De Nijmeegse dames schoten enorm gedreven uit de startblokken en namen brutaal een 9-2 voorsprong. Brutaal omdat de voorgaande 3 ontmoetingen in het voordeel van Grasshoppers waren geƫindigd. Ondanks een time-out en diverse wissels bleven de Katwijksen slap spelen en liep de achterstand alleen nog maar verder op tot 18-3 en zelfs 24-7. Vervolgens trad er licht herstel op en kwam Grasshoppers redelijk terug in de wedstrijd naar 35-21 bij rust. Grasshoppers scoorde in het begin van de tweede helft nog met een vrije worp, maar die werden beantwoord met een drietal 3 punters van Nijmeegse kant waardoor de achterstand opliep naar 44-22. Tijdstip was aangebroken voor een andere verdedigingsvorm. De zone leek stand te houden en puntje voor puntje kwam Grasshoppers dichterbij. Met nog ruim 5 minuten te spelen was de stand teruggebracht naar 13 punten (54-41) en was er nog van alles mogelijk. Helaas voor Grasshoppers werden er toen 3 eenvoudige kansen gemist, terwijl Wildcats wel scoorde met drie 3-punters waardoor overwinning terecht ging naar de thuisploeg: 67-48. De coach van de Grasshoppers was na afloop flink teleurgesteld. Te weinig gewerkt en de dames waren niet hongerig genoeg voor de bal, 26 tegenover 9 fouten zegt genoeg. Een off-day van de bezoekers is zo keihard afgestraft door de gastdames van Wildcats uit Nijmegen.