dames eredivisie: Lely Amsterdam – Grasshoppers

Grasshoppers was naar de hoofdstad gekomen om daar een zo goed mogelijke wedstrijd neer te zetten. Het werd ook een weerzien met oud-speelster Tanya Bröring. Grasshoppers kwam goed uit de startblokken: 0-6 na 2 minuten met scores van Petra de Zwart en Alie Roussou. Lely scoorde nog wel 3 keer achter de driepuntlijn, maar het was door toedoen van Jessica Kemp en Carola de Jong dat Grasshoppers na het eerste kwart met 22-26 voorstond. Grasshoppers begon het tweede kwart net als zoals ze het eerste kwart eindigde, namelijk met een driepunter. Twee scores van een uiterst nuttig spelende Sanne van Bohemen en een driepunter van Alie Rousseau gaf de stand 30-40 op de borden. Lely was inmiddels gevlucht in een zone, wat de Katwijksen niet kon deren. De ruststand gaf een verdiende 42-33 voorsprong voor Grasshoppers aan. Alie Rousseau en Jessica Kemp gaven de grootste voorsprong vlak na rust op de borden (52-37) en een verrassing hing in de lucht. Center Jasmijn Overbeeke van binnen (9 punten op rij) en 3 driepunters van forward Marijn Neyndorf gaf een hele ander score aan: 51-52. Met een score in de zoemer sloot Lely dit kwart met een 16-0 run af. Grasshoppers leek geslagen aan het begin van het laatste kwart. Drie driepunters van 3 verschillende speelsters gaf een 69-58 score op het bord, met nog 4 minuten te gaan. De dames kromden nog een keer hun rug en middels een press over het hele veld was er nog van alles mogelijk. Met nog twee minuten te gaan was de score terug naar 71-65 en was er nog van alles mogelijk. Helaas bleek de tijd te kort en was het Lely dat alsnog de punten in huis hield. Eindstand 71-66.