Demon Astronauts – EiffelTowers

EiffelTowers gaat met een 1-0 voorsprong naar Amsterdam. In de Sporthallen Zuid is vanavond de tweede wedstrijd in de halve finale-series. De wedstrijd die aanvankelijk heel goed start voor de Nijmegenaren. Soepel snijden ze door de defensie van Demon Astronauts heen. Het inside spelen en vervolgens outside werkt goed en Demon Astronauts schakelt zelfs over op een zone om de drives te stoppen. Een gat van vier punten staat er op het bord na tien minuten. 15-19 Het begin van het tweede kwart begint met een attack op Rodgers door Gipson. Teddy Gipson prikt bijna het oog uit het hoofd van Leon Rodgers. De bank van EiffelTowers ontploft van woede omdat de scheidsrechters niet fluiten voor een fout. Later in de wedstrijd maken de grijze muizen een nog veel grotere fout. Gert Kullamae haalt sportief revanche voor de actie van Gipson door twee driepunters te scoren en Nijmegen op 19-31. Na de technische fout van Rodgers komt de ploeg van Arik Shivek op stoom en door zeven punten op rij voor Amsterdam komen ze terug tot 31-34. Mardesich is de man van de eerste helft met 11 rebounds. Joe Spinks is de man voor de tweede helft. Hij trekt de stand gelijk, direct aan het begin van het derde kwart. Daarna lopen de EiffelTowers toch weer uit. Zes puntjes voor de gasten die na een denderende dunk van Gunn zich gaan opmaken voor kwart vier. 42-51 Kwart vier kan de boeken in als het kwart waarin de grijze muizen EiffelTowers benadelen. De ploeg van Randy Wiel loopt wel heel snel uit naar 13 punten voorsprong maar daarna krijgt Demon Astronauts het momentum. Alles gaat raak en zo mag Spinks 8 punten op rij aantekenen. EiffelTowers gaat ten onder aan de druk en Demon Astronauts komt langszij. Op het moment dat Amsterdam met een punt leidt gaat Mardesich voor de score. Er wordt gefloten voor een fout en de bal die inmiddels al uit de hand is valt door het netje. Heel EiffelTowers en het journaille vinden het een score plus bonus maar de scheidsrechters oordelen dat het geen score is. Mardesich scoort maar eenmaal en met nog 6 seconden is het 68-66. Rodgers in een ultieme poging waarbij hij wordt verdedigd door twee spelers scoort en het wordt dus verlengen. EiffelTowers heeft het dus niet kunnen afmaken ondanks de riante voorsprong aan het begin. In de verlenging scoort Demon Astronauts zes punten op rij en is het voorbij. EiffelTowers zwaar benadeeld door de scheidsrechters mogen ook zich de nederlaag zelf aantrekken. Een ruime voorsprong weggeven is vragen om problemen. Donderdag gaan de teams weer de strijd met elkaar aan en kan een van twee partijen op matchpoint komen in de serie. De eindstand 83-78 is de officiƫle score maar volgens de play-by-play en supporters waren de laatste twee vrije worpen van Mardesich beide raak en zou de eindstand 83-79 moeten zijn. 1e kwart: 15-19
2e kwart: 31-34
3e kwart: 42-51
4e kwart: 83-78