Demon Astronauts – Opel Skyliners Frankfurt (ULEB Cup)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

ULEB Cup 2003 word een moeilijke tijd

De amsterdammers van Demon Astronauts begonnen thuis tegen Opel Skyliners Frankfurt het toernooi. De duitsers staan momenteel op de 2de plaats in de Bundesliga en Demon Astronauts voeren de ranglijst aan in Nederland.

Bij Demon Astronauts is het een roerige tijd met het plotselinge vertrek van Chris McGuthrie. De komst van Kenny Atkinson die niet zal blijven. Wij van Basket.Net betwijfelen het dat hij komende donderdag tegen MPC Capitals nog acte de presence zal geven. De club verwacht over een dag of tien weer de veranderingen te boven te zijn.

De wedstrijd was matig om te bekijken, sommige aanwezigen vonden het zelfs ronduit saai. Over de prestatie van Demon Astronauts zijn de meningen verdeeld maar in de rebound en op schotpercentage heeft Amsterdam verloren. Schotpercentage tweepunters : 41 / 58 , schotpercentage driepunters : 30 / 40 en 43 om 71 procent vrije worpen. De duitsers zijn beduidend beter in schieten vandaag.

Het overwicht qua lengte is evident, bij Frankfurt spelen drie jongens van boven de 2.10. Een van die jongens is gedraft door de Houston Rockets uit de Verenigde Staten. Vele rebounds vallen in duitse handen. De combinatie van lengte en beter schieten zorgen voor de verdiende overwinning van de duitsers. Die de gehele wedstrijd met een punt of 15 voor hebben gestaan. Bij Amsterdam speelde Gibson goed en Joe Spinks is weer de topscorer bij het team.

De reglementen bij de ULEB Cup zijn anders als in de nationale competitie. Jumpballen zijn er nog steeds dus het principe van de pijl zoals we dat vanaf dit seizoen kennen is er niet. Daarnaast wordt de wedstrijd geleid door drie scheidsrechters. Maar het had vanavond geen toegevoegde waarde. Zoals in de Verenigde Staten het gebruikelijk is dat pas bij binnenkomst van de referees het duidelijk is wie er zullen fluiten zo doen ze dat ook bij de ULEB Cup. Geen clubvertegenwoordigers die de meestal buitenlandse scheidsrechters oppikken en naar de sporthal brengen. Een goede maatregel om omkoping en dat soort praktijken te voorkomen.

Nou voor Demon Astronauts is het volgende ULEB Cup avontuur thuis over twee weken tegen het team uit Sofia.Voor de Astronauts te hopen dat die met een positiever resultaat zal worden afgesloten.

Volgende wedstrijd is alweer komende donderdag tegen MPC Capitals. Een herzien van de Astronauts en Ton Boot. Vooral voor Joe Spinks en Mario Bennis een leuke r ontmoeting maar voor Boot is deze wedstrijd net zoals alle andere wedstrijden. Het hoofdstuk van vier jaar Amsterdam is afgesloten. Zo ook dit verslag