Demon Astronauts wint de eerste wedstrijd in de finale serie

1e kwart: 20-18
2e kwart: 34-34
3e kwart: 53-51
4e kwart: 84-73
scheidsrechters: Zwiep / Van Dam / Zegwaard Voor het eerste duel in de strijd om het landskampioenschap had Landstede Hammers vier van de vijf ontmoetingen dit seizoen gewonnen van Demon Astronauts. De Amsterdammers hebben dus bij aanvang van de eerste wedstrijd 20% kans op een overwinning. De Zwollenaren geloven wel in een stunt en de massaal meegekomen supporters hebben zich zelfs in gele shirts gehuld. De kansen op een overwinning lijken tijdens de wedstrijd vele malen groter. De Demon Astronauts komen makkelijker tot scoren dan Landstede Hammers. Daarnaast scoren de Demon Astronauts ook makkelijker fouten. Dankzij de enorme vechtlust van Landstede Hammers wordt een gaatje van vijf punten in het eerste kwart verkleind tot 20-18 na het eerste kwart. Opvallende spelers zijn uiteraard de altijd hard werkende Joe Spinks en Gintautus Vileita. Onder leiding van deze spelers gaat Demon Astronauts op jacht naar weer een gaatje. Weglopen zit er niet in voor en Landstede Hammers blijft dankzij de onverzettelijkheid op het vinkentouw. Ondanks de arbeid is het wel duidelijk dat Demon Astronauts telkens een klein beetje eenvoudiger tot scoren komt. Joe Spinks “the bull” laat in een scrimmage zien hoe goed beide ploegen vechten voor iedere bal. Samen met Greg Stevenson vechten ze zo stevig dat Joe Spinks met een flinke hoofdwond naar de bank moet. Het vechten was een aantal maal te stevig. Collins heeft een bloedneus gekregen door een elleboog. Stevenson en Spinks speelden soms geen basketbal maar vrij worstelen. Ondanks het geknok wordt er nog gewoon gebald in de Sporthallen Zuid. Zo lijkt Demon Astronauts zelfs met een verschil van vijf punten de rust in te gaan. Helaas beslist een score van Ungerer en een driepunter van Dorsey anders. Een ruststand van 34-34 wordt het uiteindelijk en de meer dan 1000 bezoekers kunnen zich gaan opmaken voor nog een helft vol met spanning en aantrekkelijk basketbal. Na de rust is het weer Demon Astronauts die uitloopt naar een gat van vier puntjes. De derde maal een gaatje geslagen maar nog steeds niet definitief. Nu zelfs weer niet want Landstede Hammers blijft gepassioneerd vechten en mag zelfs op voorsprong komen. Voor het eerst in de wedstrijd maar een aantal maal knullig balverlies zorgt ervoor dat de voorsprong niet groter wordt dan drie puntjes. Na deze voorsprong is het woord weer aan Demon Astronauts. Van 53-51 loopt het team in een paar minuten uit naar 61-53 en is de wedstrijd gelopen koers. Zwolle komt niet verder terug dan vier puntjes. Helaas zat er niet meer in voor Landstede Hammers en staat Demon Astronauts nu op 1-0. De eindstand werd na een reverse dunk van Gipson op 84-73 gezet. De statistische winkansen van Demon Astronauts zijn nu gestegen naar 33%.