Donar – Aris Leeuwarden

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Na drie seizoenen zal Lance Jeter weer gaan spelen in de Nederlandse competitie. De manager van Leeuwarden, Jeter zijn vorige club in Nederland, verteld in een interview dat Donar veel plezier aan hem zal beleven.

De manager vind het ook jammer dat zijn club sinds de deelname aan de competitie nooit meer heeft gewonnen in Groningen na de allereerste wedstrijd tussen de teams.

Vanavond gaat Aris Leeuwarden andermaal kopje onder tegen Donar. Lance Jeter opent de score en heeft na een paar minuten al vijf punten achter zijn naam staan. Halverwege het eerste kwart is het gat zes punten en uiteindelijk is het 23-12 na tien minuten spelen.

De verdediging van Donar staat goed en Aris Leeuwarden komt er inside niet aan te pas. De statistieken in de rust wanneer het 48-26 is spreken boekdelen. Totaal van vier punten in het vakje “points in paint”. Aanvallend gaat het nog niet goed bij Donar anders was het verschil heel groot geweest.

Na de onderbreking loopt de aanval soepeler zeker dankzij een goede verdediging. Drie minuten na de rust plaatst Donar een 13-1 run en is de game voorbij. De bezoekers zijn op alle fronten afgetroefd.

“De tank is gewoon leeg na twee wedstrijden binnen 48 uur. De jongens zijn uiteraard teleurgesteld en hebben het gevoel dat ze mij hebben laten zitten. Miles speelde 35 minuten maar heeft pijn. Tjoe de Paula deed wel mee aan de warming-up maar hij gaf daarna aan niet te kunnen spelen.”, aldus de coach van Leeuwarden.

De enige speler bij Aris Leeuwarden die zich een beetje aan de malaise kan onttrekken is Jackson-Cartwright. Hij wordt een beetje ondersteund door Hope maar verder ligt de productie erg laag. “Jackson-Cartwright speelt momenteel nog niet op zijn maximale vermogen. Dat heeft gewoon tijd nodig en hij moet nog beetje herstellen”, verteld Simpson.

In het laatste kwart volgen de bijzondere momenten elkaar snel op. Allereerst een dunk van de kleine Wright, gevolgd door een alley-oop van hem op aangegeven van Jeter. Daarna wordt er een zeldzame dubbelfout gegeven wat het einde voor Veenstra betekend. Jeter geeft vervolgens ook een assist op Bekkering die een heerlijke dunk maakt.

Na veertig minuten spelen is het 86-54 en wint Donar zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Het debuut van Jeter is zeer goed verlopen. Hij lijkt een aanwinst te zijn voor het team.

“Het is te vroeg om te zeggen of Jeter de leider is van de ploeg. Hij is nog een beetje te zwaar en speelt nog niet 100%. Hij heeft nog veel tijd nodig om ook tijdens moeiiljke wedstrijden er te staan. Maar goed ik ben wel tevreden over de wedstrijd. We hadden een goede instelling en verdediging. “, aldus Skelin.

De coach van Groningen vertrekt voor een paar dagen naar familie. Door de lange periode heeft het team een paar dagen vrij.

Tjoe de Paula heeft een rugblessure die mogelijk lang kan duren. “Het gebeurde tijdens een training. Hij maakte een draai in de lucht. Toen hij op de grond landde hoorde ik een ‘krak’ in zijn rug.”, aldus de coach van Aris Leeuwarden.