Donar begint de play-offs matig en verliest de eerste game

Toetje van het seizoen, de playoffs, gaan beginnen en voor Donar begint dat feest in eigen huis. Voor de thuisploeg is alleen Caruso nog afwezig. Een vollere bank voor Otten en bij Aris Leeuwarden kan men met het sterkste team aantreden.

Beide ploegen zijn in de eerste helft in een redelijk evenwicht. Een spannende pot krijgen de bezoekers voorgeschoteld. Bij een ruststand van 36-38 in het voordeel van Aris Leeuwarden kan het alle kanten nog op.

Een driepunter van Donar betekent 39-38 maar het zal voor dat derde kwart ook de laatste keer zijn dat de thuisploeg aan de leiding gaat. In dit kwart is vooral Brock niet te stoppen en dat zorgt er voor dat Aris Leeuwarden na drie kwarten met 56-60 aan de leiding gaat.

Werk aan de winkel voor de mannen van Donar. Als een driepunter valt van Cooper dan wordt het wel steeds moeilijker voor de thuisploeg. Gavin probeert wel de man te zijn die op staat maar zijn schoten vallen niet. Zo staat er halverwege dat laatste kwart ineens 59-69 op het scorebord.

De thuisploeg moet nu echt aan de bak. Aris Leeuwarden heeft wat vermoeide spelers dus er zullen kansen komen. In die laatste minuten maakt Donar veel punten goed. Maar helaas zo blijkt het niet genoeg te zijn aan het eind van de game. Aris Leeuwarden verrast met een 69-72 overwinning in Martiniplaza en staat op 0-1 in de kwart finale.

Hopelijk valt de blessure van Maconda mee en kan die donderdagavond weer spelen. Donte Thomas wordt met 12 punten de topscorer bij Donar en Brock met 19 voor Aris Leeuwarden.