eerste training seizoen 2008-2009

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De kop is er af!

Zo de start van het seizoen is geweest na de eerste training in sporthal Selwerd. Door verschillende oorzaken kon Marco van den Berg maar beschikken over vijf spelers van zijn selectie. Zoran Krstanovic is niet aanwezig vanwege problemen met zijn visum. De verwachting is dat hij begin komende week zich toch zal aansluiten bij het team.

Coach vindt het jammer dat de bond Rogier Jansen niet voor alleen de eerste training wil vrijgeven.

Tijdens de training valt de gretigheid op van de spelers. Er werd zelfs om de bal gevochten op de tribune. De tribunes zaten met een paar honderd man weer aardig vol. Veel eenvoudige oefeningen en vooral teamoefeningen.

Marco van den Berg vertelt tijdens een oefening dat niet rennen een wissel betekent. Duidelijke taal en na afloop vertelt hij ook dat er getraind gaat worden op concentratie. Concentratie trainen kan bijvoorbeeld door de ceremonie voorafgaand aan de training.

Een minuut lang ergens aan denken en daarna de yell Walk with kings. De yell komt uit een gedicht van Kipling. De coach wil niet zijn interpretatie van het gedicht vertellen maar zal hier nog wel met het team over praten.

Het is in ieder geval duidelijk dat Marco van den Berg er weer zin in heeft en uit kijkt naar het nieuwe seizoen. Een half jaar heeft hij amper op het veld gestaan en basketball is zijn leven. Althans dat vertelt die maar maakt al snel de uitzondering voor zijn familie. Mijn familie is het allerbelangrijkst en daarna basketball, aldus de coach.

Daniel Novak vertelt na afloop van de training erg blij te zijn om in Groningen te spelen. Ik ken de stad en ik had wel aanbiedingen in Slowakije maar wilde naar het buitenland. Hij verwacht veel van het team vooral vanwege de gebalanceerde mix van jong en de buitenlandse spelers.

De knie van Novak is ingepakt maar dit is puur voor bescherming. Vorig seizoen een lichte blessure gehad en nu proberen te voorkomen dat die weer geblesseerd raakt.

Als afsluiting vertelt Daniel Novak dat hij in november samen met zijn vrouw hun eerste kind verwachten. We are expecting a baby in november, a boy.